Pilates

Hitta och boka pilates online på 60 sekunder. Här hittar du de bästa i ditt område.
Pipersgatan 26, Stockholm
Yogansa är en dans och yogastudio för barn och vuxna där vi lägger stor vikt vid att ha roligt, sprida kunskap och väcka nyfikenhet om de olika kulturer vår dans och yoga härstammar ifrån, och framförallt att få alla att känna sig välkomna, oavsett ålder, ursprung eller tidigare erfarenhet av dans eller yoga.
Kungsholmsgatan 17, Stockholm
STUDIO LEVELS ERBJUDER EN RAD NOGGRANT UTVALDA TRÄNINGSFORMER SÅ ATT DU SOM KUND KAN KÄNNA DIG TRYGG MED ATT DU HITTAR EN TRÄNINGSFORM SOM PASSAR DIG. Vi vägleder dig till att hitta den rätta träningsformen där du kan uppnå önskat resultat. Alla våra instruktörer är certifierade och erfarna. Ditt välbefinnande är viktigast för oss och vi anpassar därför gruppantalen efter begränsning. I en modern miljö och helt nya lokaler erbjuder vi Kérastase produkter i våra duschar och omklädningsrum som även är utrustade med hårfön och tänger. Där kan du även låsa in dina värdesaker i ett utav våra låsbara skåp för en tryggare vistelse
Saltsjögatan 9, Södertälje
En kort promenad från centrum mitt i Södertälje finner man Robins Hälsobalans, som är placerat i Levfrisk lokaler. Här ligger ett stort fokuset på att förstå hur kropp och själ samverkar med varandra och genom dessa förbättra livskvaliteten hos människor. Terapeuten har mer än 15 års erfarenhet av av olika kompletterande medicinska behandlingar, som yoga, massage, pilates och reiki. I en lugn och avslappnad miljö med professionellt omhändertagande blir man garanterad en exceptionell behandling och med största sannolikhet nöjd.
Goclons Träningscenter, Erikshällsgatan 16, Södertälje
Välkommen till Charlotte Axling! Lic Personlig Tränare Dipl Pilatesinstruktör Cert Massör Lic Kostrådgivare och gammal ryttare. Personlig träning är vad det heter! Jag ska skräddarsy efter dig! Vi rättar oss efter ev skador och sjukdomar. Vi är noga med teknik, hållning o bålstabilitet. Träningen ska vara rolig! Du tränar det du tycker är roligast, för det är ju så att DEN BÄSTA TRÄNINGEN ÄR DEN SOM BLIR AV ! LIV ÄR RÖRELSE, RÖRELSE ÄR LIV! Lite om mig: -Tävlingsridit,ridit för många duktiga tränare, tränat Modern Femkamp, dansat och jobbat i showbiz. -Började styrketräna 1980 -Jobbade på det första WorldClassGymet, där jag utbildades av bl a Uffe Bengtsson,Ove Rytter o "Hoa-Hoa". -Varit polis -Jobbat som PT i 10 år, varav 8 år på SATS. -Nu jobbar jag i egen regi, på Goclons Träningscenter, Södertälje. Åker även till klienten.Tränar gärna ute. Åker gärna ut till ditt stall och har PT eller ger massagebehandl. Jag finns även som PT på gym/s
Ängelholmsvägen 263, Båstad
Classsic Pilates i Malmö/Båstad är certifierade Pilatesstudios. Våra studios är renodlade. Vi erbjuder träning på original pilatesapparater samt gruppträning på matta. Instruktörerna är internationellt utbildade enligt Power Pilates New York, den ledande instruktörsutbildningen inom Klassisk Pilates. Vår vision Classic Pilates ska med en naturlig och rolig träning få dig att uppnå en förbättrad hälsa och välmående ”Du kommer att må bättre efter 10 lektioner, ser bättre ut efter 20 lektioner, och ha en helt ny kropp efter 30 lektioner.”
Rundgången 16, Helsingborg
Vi erbjuder: Ashtanga yoga Kundalini yoga Mindfulness/yin yoga Pilates matta Meditationer, andningsövningar Nybörjarkurser i yoga och pilates Personlig träning Hälso konsultationer Massage terapi, välj mellan! 1)Svensk klassisk massage, djup vävnadsmassage. 2)Traktion/ mobilisering av leder 3)Triggerpunkts behandling 4) Bindvävs behandling 5)Terapeutisk stretch 6) Taktil massage mot stress 7) Avslappnings massage 8) Koppning 9) Fot och underbens massage 10) Lymfdrännage
Kungsgårdsvägen 8a, Alnarp
Välkommen till ISENSI PILATESSTUDIO! En komplett Pilatesstudio i vacker och inspirerande miljö i Alnarp. Isensi Pilatesstudio erbjuder Reformerklasser, Mattklasser i olika nivåer och utmanande program. Här tar du alltid del av spännande nyheter inom Pilates, Yoga och Garuda. Kom och träna och bli inspirerad av Isensi Pilatesstudios enastående Pilatesutbud - gruppträning, personlig träning, kurser. Vi på ISENSI PILATESSTUDIO strävar alltid efter att erbjuda kvalitet och att vara i framkant i vår genre. Välkommen Du kan boka 14 dagar framåt. Viktig information: GRUPPTRÄNING Vid förhinder ska avbokning ske senast 3h innan klass, morgonklass senast kl. 24.00 dagen innan. Du kan boka klass 3h innan start. Ej avbokad tid debiteras.
Regementsgatan 14, Malmö
Välkommen till en fullt utrustad Pilates och Gyrotonic studio i centrala Malmö! Här kan du boka gruppklasser i Matwork, Reformer och andra pilatesmaskiner samt Gyrokinesis. För att boka privat- och duo-lektioner samt nybörjar-kurser är du välkommen att kontakta studion. För att träningen ska bli så kvalitativ som möjligt får du först boka en Intro-lektion eller gå en nybörjarkurs. Läs mer om detta på movementstudio.se eller kontakta oss för info. Vårt mål är att inspirera till den sorts träning och rörelse som våra kroppar är skapta för. Harmoni och glädje kommer på vägen!
Kungsgatan 65, Eskilstuna
Vill du boka något av våra spa-paket för grupper, personlig träning eller kostrådgivning så ring oss på 016-14 77 00. Akut tider samma dag kan finnas pga återbud ring 016-14 77 00 Hos oss kan ni komma som grupp och få behandlingar. Läs mer om våra gruppbehandlingar på vår hemsida. www.aktiveraspa.se Vi erbjuder massage, ansiktsbehandlingar, vaxning, frans & brynfärg, kroppsbehandlingar, manikyr och pedikyr. Inom träning så kan du delta i klasser inom pilates, yoga, mindfulness ,core, chairdance och mycket mer. Vi erbjuder även personlig träning och kostrådgivning. Vill ni göra något speciellt på er möhippa, ledningsgruppsmöte så ring oss för en offert till ett annorlunda möte.
Västra Storgatan 8, Jönköping
Priser: Enstaka gång - 225 kr (gäller öppna klasser) 10 kort - 1650 kr (giltigt 1 år gäller öppna klasser) Månadskort obegränsat - 550 kr Bundet 12 månader därefter löper det vidare om man ej meddelat avslut tre månaders innan 12 månaders intervallens slut. 3 månaders uppsägning, skriftligen via mail til yogimovement@hotmail.com, gäller öppna klasser). En månad obegränsad - 900 kr (gäller öppna klasser) Rabaterat 10-kort - 1400 kr Studenter - Pensionärer Korten köpes i receptionen på Yogi. Swish eller faktura, möjlighet att dela upp betalning via faktura. Varmt Välkommen hem till Yogi <3
Kastellgatan 1, Göteborg
Välkommen till Pilates Complete! Vi är en komplett Pilatesstudio i vacker och inspirerande miljö i centrala Göteborg. Vi erbjuder variationsrik gruppträning, kvalitativ personlig träning och spännande kurser. Träna på våra variationsrika och kvalitativa gruppträningsklasser i Pilates, Garuda, Yoga och Barre. Hos oss tränar du alltid i små grupper om 10-20 personer/klass med välutbildade och dedikerade tränare. Du utmanar din balans och stabilitet med wobblies, foamroller och boll, ökar din styrka och rörlighet på reformer, tränar din teknik och kroppskontroll på mattan, och får upp pulsen med konditionsträning på jumpboard och bosu. För mer om information om medlemskap besök http://www.pilatescomplete.se/medlemskap/ Vår ambition är att PILATES COMPLETE ska erbjuda den mest kvalitativa pilatesträningen på marknaden och vara den plats där du kan möta likasinnade, hämta inspiration och fylla på med ny energi.
Storgatan 26, Östersund
Mysportsclub för dig och ditt företag som vill bli piggare, gladare & friskare, vi kommer till dig eller du till oss. Vi erbjuder Personligträning,Viktminskning, Gruppträning, Massage och Kinesiologitejpning. Dansa - Dansskola för barn 5-13 år.
Gott Mått är en liten personlig träningsstudio i Påarp där det erbjuds träning i mindre grupper, vilket innebär hög personlig fokus, men även behandlingsformer såsom klassisk- eller yogamassage.
Öppnar 26/6! Behandlingar, träning, yoga, pilates och 3d-funktion i härlig miljö. Sitt i lugnet en stund före din tid och njut av en kopp the/kaffe. Utomhusträning i trädgården. Även Vandrarhem med boende på övervåningen vid kurser och ws.
Gamlestadsvägen 4 Hus B3, 4tr, Göteborg
Yoga. Pilates. Kurser. Workshops. Utbildningar. Behandlingar.
Norregatan 8, Malmö
Fabriksgatan 7, Örnsköldsvik
Slottsjordsvägen 5, Halmstad

Pilates

Dramatisk historia

Född 1883 var Joseph H. Pilates ett mycket sjukligt barn som led av åkommor som astma och reumatisk feber. Han bestämde sig tidigt för att dedikera sitt liv till att bygga upp sin fysiska styrka och studera och förbättra människokroppen.

Han kom att tro att den epokens livsstil, med dålig hållning och otillräcklig andning, var rötterna till de utbredda hälsoproblemen hos befolkningen i Tyskland. Han utvecklade därmed en serie övningar och träningsmetoder, samtidigt som han själv skapade all utrustning, förbättrade och anpassade den till hans metoder.

Pilates flyttade till England 1912 efter en karriär som gymnast, dykare och bodybuilder. Efter flytten arbetade han som professionell boxare, cirkusartist och självförsvarstränare på olika polisskolor, samt Scotland Yard.

Under första världskriget blev Pilates skickad till ett interneringsläger i England tillsammans med andra tyska medborgare. Pilates slösade ingen tid, utan lärde ut wrestling och självförsvar till sina medfängslade och skröt om att hans studenter skulle lämna interneringslägret starkare än innan de fängslades. Det var under denna period han utvecklade ”Contrology” (hänvisar till ”kontroll”) som kunde utföras med minimal utrustning och tillbehör, vad som utvecklades till vad som idag kallas pilates.

Vad är det?

Pilates har dragit en del inspiration från yoga, och utförs vanligtvis med minimalistisk utrustning. (Man brukar särskilja mellan pilates med matta vs. pilates med utrustning, där utrustningen används i syfte att generera motstånd.) I kontrast med yoga ligger fokus på att utveckla kroppens core, dvs. buken, sidomusklerna, ländryggen, inre och yttre lår och rumpa. Förutom att stärka din core utvecklar du även styrka, flexibilitet, stamina, koordination, balans och hållning – allt detta med minimal risk för träningsrelaterade skador.

Träningsformen kräver att du engagerar hela din kropp i rörelser som tränar både flexibilitet och styrka, utan att bli monotont. Medan du utför övningarna kommer du till exempel att stretcha en muskel medan du stärker en annan, och kombinationerna är oändliga.

Sex stycken principer av pilates lokaliserades av två studenter, Philip Friedman och Gail Eisen, som även 1980 publicerade en bok i ämnet. De sex principerna som nämns är:

Koncentration

Fokusera, fysisk medvetenhet

Kontroll

Över kropp och muskler

Centrering

Rörelser och fokus utgår från ditt center (core) och utåt lemmarna

Rörelseflöde

Dina rörelser ska flöda elegant från och in i varandra

Precision

Utan precisa rörelser förlorar du det vitala värdet i dess utförande

Andning

Med djupa, specifika andetag kan du förbättra effekten av din träning

Positiva effekter av pilates

Tack vare den mångsidiga träningen i pilates är hälsoeffekterna mångsidiga de också. Pilates är framför allt ett säkert sätt att hjälpa utövarna med rehabilitering och förebyggande av olika typer av skador, och kan utövas av näst intill alla som är intresserade.

Se gärna listan nedan för att se fördelarna du kommer att hämta genom att träna pilates:

 • Ökad ryggradsstabilitet
 • Förbättrad flexibilitet
 • Bättre hållning
 • Förbättrad core
 • Ökad muskelstyrka
 • Balanserad muskelstyrka i kroppens sidor
 • Förbättrad muskelkontroll i rygg och lemmar
 • Rehabiliterande och förebyggande effekt mot muskelskador
 • Rehabiliterande för led- och ryggradsskador
 • Bättre fysisk koordination och balans
 • Avslappnande för nacke och axlar
 • Förbättrad lungkapacitet
Såhär kan du träna pilates hemma!

 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter