Vaxning i Stockholm

Hitta och boka vaxning i Stockholm online på 60 sekunder. Här hittar du de bästa i ditt område.
Stockholm
Karlsviksgatan 3, Stockholm
STILO - Ögonfransar Sthlm grundades år 2010. Du hittar oss i våra fina lokaler på Kungsholmen. Vi strävar alltid efter att ge dig vår yttersta professionalism och högsta kvalitèt på våra behandlingar samt att ge dig ett trevligt bemötande och omhändertagande. Hos oss finns ett komplett utbud av behandlingar, allt från fransförlängning, lash lift, färgning av fransar & bryn och vaxning till mer avancerade behandlingar som ansiktsbehandlingar, coolshaping, cryopen, infuzion skinbooster, microneedling och kemisk peeling. Vi som jobbar på STILO är utbildade och certifierade behandlare och som självklart är uppdaterade med den senaste tekniken, materialet och kunskapen. Vi anstränger oss alltid för att kunna tillgodose våra kunders önskemål och leverera hög kvalitet på våra behandlingar.
Kommendörsgatan 14, Stockholm
På vår salong kan du alltid räkna med att få den bästa behandlingen. Numera är vi den mest uppsökta salongen för dom som vill ha en snygg och trending look. Vårt team av experter är redo att ta sig an varje utmaning och bevisa vårt kunnande. Men, vårt kaliber presenteras ändå främst av våra kunder, och det är därför som vi alltid gör vårt bästa för att du som kund ska bli nöjd. Salongen har en unik och glamourös inredning med italiensk design. Vårt team har förmåga att tillgodose alla dina behov när det kommer till den perfekta frisyren. Du kanske vill han en enkel frisyr eller du kanske vill ha något unikt invecklad för en bal, ett bröllop eller någon annan viktig händelse i ditt liv. Vi Lyssnar på dig och dina önskemål, så att du kan uppnå just den look du eftersträvar.
Vidargatan 1, Stockholm
På Salong Tigerfeldt jobbar vi inom olika specialistområden. Vi är allt från läkare till fransstylister, nagel och hudterapeuter. Vårt mål är att hjälpa dig lyfta fram din individuella och naturliga skönhet från topp till tå. Säkerhet och kvalité är vårt fokus och vi vill alltid överträffa kundens egna förväntningar. Du hittar oss mitt på Odenplan i Stockholm. Välkommen!
Upplandsgatan 25, Stockholm
En av de första salongerna som började erbjuda brasiliansk vaxning i Stockholm. Välj mellan hårborttagning med vaxning eller IPL SHR som är en modern, smärtfri och mycket effektiv metod för permanent hårborttagning. Hit kan du också vända dig om du behöver en klassisk svensk massage med PNF muskeltöjningar, LPG-behandling eller mjuk kiropraktik by Dr. Ackermann.
Mälarötorg 10, Ekerö Centrum
I de centrala delarna av Ekerö, på Salong Cosmetae kan man unna sig själv en skön och avkopplande stund. Salongens terapeuter besitter över 20 års erfarenhet inom skönhet och hälsa. Här erbjuder man ett stort utbud av effektiva behandlingar för både ansikte och kropp. Avnjut en av många behandlingar såsom fotvård, manikyr med Schellack, fransar- och brynfärgningar och make-up med Pure Minerals. Du kan kombinera detta med spabehandlingar som kroppsbehandling, vaxning, ekologisk ansiktsbehandling med Esse Probiotic Skincare samt massage och osteopati.
Kungsgatan 65, Eskilstuna
På Aktivera Spa kan man slappna av i en härlig miljö där man blir ordentligt omhändertagen av terapeuterna. Här strävar man alltid efter att möta klienternas behov och erbjuda professionella kvalitétsbehandlingar. Spat erbjuder ett bredd utbud av bland annat skönhetsbehandlingar, träning, event, hälsoresor och kostrådgivning. Här kan man arrendera möhippor, dansklasser och andra evenemang eller njuta av våra behandlingar som sträcker sig från klassisk, asiatisk eller hot stone massage. kropps- eller ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr eller vaxning. För att toppa besöket kan man alltid välja att forma och färga sina fransar och bryn.
Ölandsgatan 42, Stockholm
Götgatan 61, Stockholm

Kort om vaxning

Vaxning är en hårborttagningsmetod som använts på många platser i världen i många generationer, förmodligen i flera tusen år. Idag vaxar de flesta bort kroppshår av estetiska skäl men genom historien har just skälen växlat mellan att vara estetiska, religiösa, praktiska och traditionsbundna. Vaxning innebär att hårstråna på området som behandlas rycks ut ur sina hårsäckar för att sedan lämna huden len och hårfri under ett par veckors tid, så länge det tar för hårstråna att växa ut igen. De flesta brukar behöva upprepa vaxningsbehandlingen var tredje till var fjärde vecka för att hålla resultatet tiptop.

Vaxning hos hudspecialist i Stockholm

För bästa vaxningsresultat uppsöker man en legitimerad hudterapeut i Stockholm - det finns många duktiga sådana med expertis inom vaxning och du hittar dem alla här på Timecenter. Olika salonger använder lite olika vaxningsmetoder och ibland skiljer sig metoden också beroende på vilken kroppsdel som ska vaxas. I huvudsak finns tre tekniker:

  • ✓ Det varma vaxet appliceras med en applikator och dras loss med strips av särskilt pappersmaterial.
  • ✓ Det varma vaxet smetas ut med hjälp av en spatel och dras loss med strips av särskilt pappersmaterial.
  • ✓ Det varma vaxet smetas ut med hjälp av en spatel och dras loss med hjälp av fingrarna.

I alla fall är vaxet varmt och rinnigt vid applikation och får svalna och stelna lite på huden innan det dras loss. Före vaxningen är det bra att exfoliera huden som ska vaxas så att den är helt ren och fräsch, dessutom ska man helst desinficera den med något så att risken för inflammerade hårsäckar minimeras. Många vaxare pudrar också huden med talk innan de applicerar vaxet, för att vaxet ska greppa bättre.

Vaxa själv

Det går bra att vaxa själv också och många använder de färdiga vaxstripsen som går att köpa lite varstans för detta. Vissa områden är förhållandevis enkla att vaxa själv, som överläppen, armhålan och till viss del även benen. Andra områden, som pubesområdet är lite knepigare. I just pubesområdet är huden också extra tunn och känslig vilket gör risken för blåmärken, inåtväxande hårstrån och andra komplikationer större.

Vaxning vs. rakning

Eftersom rakning och vaxning är de två mest använda hårborttagningsmetoderna i Sverige idag så ligger det nära till hands att jämföra dessa två med varandra. Rakning har en stor fördel i det att det inte gör ont att raka bort hår, men där slutar fördelarna. För att upprätthålla en hårfri situation med hjälp av rakning så krävs det att man upprepar behandlingen på nära nog daglig basis. Dessutom skär man sig lätt med rakhyveln och förr eller senare blir huden röd, irriterad och med inåtväxande hårstrån som följd.

Med vaxning exfolierar man huden vilket innebär mjuk, len hud med hårfritt resultat i upp till fyra veckor. Vaxningens stora nackdel är att det gör ganska ont att rycka ut hårstrån med roten, men efter några behandlingar blir det lättare. När man vaxar regelbundet så försvagas hårsäckarna och vissa dör till slut ut helt så på sikt minskar man behåringen på den kroppsdel man vaxar.

Boka tid för vaxning i Stockholm hos en legitimerad hudspecialist snabbt och enkelt här på Timecenter!

 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter