Vaxning Göteborg

Letar du efter vaxning i Göteborg? På TimeCenter kan du boka tid online för vaxning i Göteborg snabbt och enkelt.
Göteborg
Östergårdsgatan 2, Mölndal
4.9
529 omdömen
Björklundabacken 10, Hovås
4.9
529 omdömen
Studio Tess & Company C W Borgs Väg 4, Stenungsund
4.9
18 omdömen
Sentio Massage & Friskvård, Helena 0737151228 Beauty Avenue By L, Linda 0722439592. Hör gärna av Er om ni har frågor om våra behandlingar eller bokningarna. VÄLKOMNA! OBS: För närvarande går det tyvärr inte att boka tider hos Helena pga att hon har gått hem på föräldrarledigt! Vi återkommer när hon är tillbaka i tjänst. Följ oss gärna på facebook eller instagram för mer info!

Vaxning är effektiv hårborttagning

Vaxning är idag en av våra vanligaste hårborttagningsmetoder och kan genomföras både i salong i Göteborg och hemma. Metoden går ut på att man använder varmt vax för att få hårstråna att fastna och sedan med ett ryck dra loss dem med roten efter att vaxet svalnat och stelnat mot huden.

Vaxning är skonsamt på det viset att man inte behöver behandla särskilt ofta, en behandling håller huden len och hårfri i 2-4 veckor. Dessutom är hårstråna tunnare, mjukare och glesare när de växer ut igen och efter många behandlingar försvagas hårsäcken för att ibland till slut dö helt. Man har vaxat bort oönskad hårväxt i årtusenden och anledningarna har varierat mellan allt från religiösa till praktiska och estetiska.

Vaxning hos hudspecialist i Göteborg

I Göteborg finns många salonger som erbjuder vaxning av professionella hudvårdsspecialister. Att vaxa på salong garanterar goda resultat och vaxsort väljs efter hudtyp. Personer med särskilt känslig hud vaxas ofta med en särskild vaxsort för att minska risken för skador och irritation etc. Ett gott råd när du som kvinna vill vaxa bort oönskad hårväxt på salong är att inte boka besöket dagarna innan, eller de första dagarna under, mensen då man dessa dagar är särskilt känslig för smärta. Vaxning är inte smärtfritt, men om man vaxar regelbundet så blir det lättare och lättare med tiden.

Vaxa hemma

Många väljer att vaxa hemma istället för på salong, kanske är hårväxten man vill vaxa bort inte särskilt omfattande eller så föredrar man hemmiljön av andra skäl. Vaxning hemma kan göras med löst vax, men vanligast är så kallade strips som finns att köpa lite varstans. Var noggrann med rengöring och gärna peeling av området som ska vaxas och strö lite talk på huden innan du sätter igång så att vaxet får bästa tänkbara förutsättningar att greppa även de kortaste hårstråna.

Vaxning av olika kroppsdelar

Man kan vaxa precis vilken kroppsdel som helst och bland vanliga områden syns:

  • ✓ Benen
  • ✓ Ryggen
  • ✓ Armhålan
  • ✓ Överläppen
  • ✓ Pubesområdet

Oavsett var man vaxar så är tekniken densamma: man smetar ut vax över ett begränsat hudparti i hårets växtriktning, väntar några sekunder tills det svalnat och torkat och rycker sedan bort det mot hårets växtriktning. Man kan använda sig av vaxroller med pappersremsor, färdiga vaxstrips eller löst vax som man applicerar med en liten spatel och drar bort med fingrarna.

Fördelar/nackdelar med vaxning

Fördelarna med vaxning är många. Man behöver inte upprepa behandlingen särskilt ofta och vaxning verkar dessutom exfolierande på huden. Hårstråna blir efter en tids regelbunden vaxning tunnare och glesare och för varje gång man vaxar blir behandlingen lite mindre smärtsam.

Med det sagt så är smärtan som vaxning medför en av denna hårborttagningsmetods stora nackdelar. Särskilt smärtkänsliga personer brukar lida sig igenom sessionerna vilket ju verkligen inte är så roligt. Vaxning kan orsaka blåmärken, inåtväxande hårstrån och till och med mindre brännskador på huden om den inte utförs på professionellt vis, så välj din vaxsalong i Göteborg med omsorg!

Annan hårborttagning

Alternativen till vaxning är många och alla metoder har sina för- och nackdelar. Många föredrar att raka bort sin oönskade hårväxt även om det innebär nära nog daglig upprepning. Andra investerar i permanent hårborttagning med hjälp av laser eller injektioner. Epilering och trådning drar i likhet med vaxning ut hårstråna från roten, men med hjälp av andra medel. Sedan kan man smälta bort stråna med diverse kemiska krämer.

Här på Timecenter finner du ett brett urval av salonger som erbjuder vaxning i Göteborg!

 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter