Hudvård Göteborg

Letar du efter hudvård i Göteborg? På TimeCenter kan du boka tid online för hudvård i Göteborg snabbt och enkelt.
Göteborg
Svenljungavägen 12, Ätran
4.9
(49)
I Ätran cirka 1,7 km från Ullared finns Framfoten. Här utförs hudvård och fotvård som av auktoriserad hudterapeut och medicinsk fotterapeut. Både fotvård som friskvård och medicinskt betingad fotvård (medicinsk fotvård är på remiss vilket Framfoten inte tar emot). Försäljning av fotrelaterade produkter såsom krämer, salvor, avlastningar mm samt hudvård som ansiktsrengöring, dagkräm, nattkräm mm. Välkommen att boka tid eller ställ en fråga via mail: marie@framfoten.se
Mårdaklevsvägen 13b, Älvsered
4.9
(49)
I Älvsered mellan Ullared och Svenljunga finns Framfoten där du kan få fotvård som friskvård eller medicinskt betingad fotvård. Försäljning av fotrelaterade produkter finns också. Välkommen att boka tid eller ställ en fråga via mail: marie@framfoten.se
Djupeviksvägen 3, Kärna
5.0
(8)
Om företaget Anettes Friskvårdstund drivs av mig, Anette Jernberg.Besök mig på min praktik i Kovikshamn, där jag erbjuder behandlingar med ekologiskt och naturliga produkter. Just nu! HALVA priset på alla elev-behandlingar! (Alla ansiktsbehandlingar Erbjudandet gäller ända fram till 30 augusti - 21 Arbetar med bland annat Rosenserien, Chokladserien,Maria Åkerberg, Bema Bio, miss W makeup. Zao makeup,Marja Entrich för både ansikte,kropp, fötter och make-up., Holistics Produkter. Hjälper dig gärna med anpassade produkter just för din hud och få en välfungerande hudvårdsrutin hemma. Jag tar emot e-passi och actiway Besök gärna min webshop och läs om oss. www.anettesfriskvardsstund.se Välkommen !

Vårda huden på bästa sätt

Huden är det största organet på vår kropp och även det yttersta skyddet vi har mot yttre element. Huden är väldigt utsatt, särskilt över de områden på kroppen där vi inte bär kläder, som t ex ansiktet och händerna. När någon har hudproblem så är det inte sällan dessa områden som problemen hopar sig först. Hudvård inkluderar egentligen huden på hela kroppen, men viktigast är en regelbunden och individanpassad hudvårdsrutin för ansiktet, samt regelbunden smörjning av händer och resten av kroppen med en fuktgivande hand- och hudkräm. Det syns stor skillnad på personer som ägnar sig åt hudvård och de som inte gör det och detta i ökande grad med stigande ålder.

Hudvårdsrutin

Hur ska hudvårdsrutinen då se ut? Givetvis ska hudvård individanpassas för variationerna i hudkvalitet är enorm. Gemensamt för alla är att daglig rengöring och återfuktning bör ske, samt att man skyddar huden mot solens farliga UV-strålar. Därefter kan man lägga ner hur mycket tid och pengar som helst för att optimera hudvårdsrutinen och en hudspecialist kan hjälpa till med detta. Precis som med många andra saker när det handlar om hälsa och skönhet så är kontinuitet kung. Skapa en rutin du trivs med och följ den - utan undantag!

Besök en dermatolog eller hudspecialist i Göteborg för att få klarhet i vad just din hud behöver, samt tillfälle att handla högkvalitativa produkter som lämpar sig för just din hud.

Hudvård för kroppen

Hudvården för resten av kroppen kräver också sitt, även om man kan vara lite mer avslappnad på de kroppsdelar som täcks av kläder under större delen av dagen. Rengöring ska inte ske alltför ofta och nitiskt då man förstör hudens egen flora med för mycket tvättande. En dusch 2-3 gånger i veckan räcker om man inte svettas eller blir smutsig genom arbete. Därefter ska huden gärna smörjas in med en återfuktande kräm. Alla kroppsdelar som utsätts för sol ska skyddas med solskyddsfaktor.

Händer & fötter

Händerna och fötterna är lite annorlunda mot resten av huden på kroppen. I handflatorna och på fotsulorna är huden hårdare och helt hårlös och längst ut på fingrar och tår har vi naglar. När det gäller händerna finns det en tendens att drabbas av uttorkning eftersom de exponeras för mycket vatten och ibland även hårt arbete. Skaffa en bra handkräm och smörj så ofta du kan!

När det gäller fötterna är vanliga problem förhårdnader, sprickor, svamp och inåtväxande naglar. En hudterapeut kan hjälpa, men det bästa är att besöka en fotspecialist för professionell hjälp med fötterna. En pedikyrist kan hjälpa till med underhåll av fötterna, inklusive lackning av tånaglarna.

Hudföryngring

I jämförelse med för bara några år sedan har marknaden för hudföryngrande behandlingar vuxit med enorma mått. Det är idag mer regel än undantag att man unnar sig lyxiga behandlingar för att ge huden en boost och även fillers för att minska ålderstecknen i ansiktet. Bekymmersrynkor slätas ut och läppar plumpas. Med hjälp av laser, micronålar och syra stimulerar man hudens förnyelseprocess vilket ger fantastiska resultat. Det är heller inte tabu att ägna sig åt sådana behandlingar som förr i tiden oftare sågs som onödigt fåfänga.

Hitta din hudterapeut i Göteborg här på Timecenter!

 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter