Hudvård Malmö

Letar du efter hudvård i Malmö? På TimeCenter kan du boka tid online för hudvård i Malmö snabbt och enkelt.
Malmö
Hjulhamnsgatan 7, Malmö
5.0
127 omdömen
Beauty and The Barber är belägna på den absolut mysigaste gatan ,i gamla hamnkvarteren, i Malmö centrum. Bara 20 sekunders promenad från lilla torg. Hos oss välkommnas alla gäster lika. Vi har behandlingar för både hår och hud. Hos oss är det viktigt med renlighet, säkerhet, kvalitet och resultat. Att sätta dig som gäst i centrum är självklart för oss! Tidsbokning och drop-in. Vi ses snart
Roskildevägen 5, Malmö
4.9
135 omdömen
Nära Pildammsparken i Malmö hittar du HälsoPillan. Här får du ett personligt och professionellt bemötande av Pernilla som är certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage och diplomerad massageterapeut på Komplementärmedicinska Högskolan i Malmö. Hos HälsoPillan kan du boka avslappningsmassage, klassisk massage, koppningsmassage och hot stone massage. Pernilla är även utbildad Qinopraktikterapeut. Qinopraktik är en kombination av kiropraktisk och kinesisk filosofi, där man fokuserar på kroppens helhet och självläkande förmåga.
Tegelvägen 9, Åkarp
4.9
316 omdömen
Thaimassage by Sue erbjuder professionella, lyxiga och avkopplande behandlingar i natursköna Åkarp. Besök oss för att få hjälp med ömma och stela muskler eller för att helt enkelt unna dig en avkopplande stund. Vår professionella massage terapeut Sue är utbildad i Bangkok på What Pho som är en världsledande utbildning i thai/olje & fot-massage.
Hamngatan 4, Malmö
4.8
2396 omdömen
Lilla Torggatan 3, Helsingborg
4.8
2396 omdömen
Gents barber & Shop är vår första butik mitt i centrala Helsingborg. I butiken erbjuder vi ett brett sortiment av dofter samt hudvårds- och rakprodukter för män. Våra barberare står till tjänst med traditionell rakning med kniv, klippning och mustasch- och skäggtrimning.
Marknadsvägen 9, Ödåkra-väla
4.8
2396 omdömen
Gents Barber & Perfume Bar på Väla Centrum är Skandinaviens första parfymbar med ett brett sortiment inom hud-, hår- och skäggvård. En barberare finns på plats för att bland annat erbjuda männen en traditionell våtrakning med kniv och varma handdukar i ett avskilt rum.
Strandvägen 3, Simrishamn
4.7
740 omdömen
Upplev en professionell massagebehandling i en lugn atmosfär, enligt de gamla traditionerna från Thailand. Massage förbättrar blodcirkulationen i din kropp, ger mer flexibilitet i kroppen och lättar på muskelsmärtor och andra smärtor. På Relax thai spa kan du boka thaimassage, oljmassage, gravidmassage, fotmassage och ansiktsbehandlingar. Alla terapeuter har utbildning från Thai Traditional Medical Association of Thailand.

Om hudvård

Hudvård är den omsorg man lägger på att hålla huden vid god hälsa. Kanske tänker man mest på hyn i ansiktet när man talar om hudvård i största allmänhet, men huden täcker varje centimeter av vår kropp. Visst har man lite olika typer av hud på olika ställen, till exempel är huden på handflator och fotsulor samt läppar väldigt annorlunda mot huden på benen eller armarna, men all hud kräver sin hudvård. Människans hud är extra känslig och utsatt eftersom vi inte har samma kroppsbehåring som de flesta andra däggdjur har, dessutom går det en trend i att ta bort det mesta av det kroppshår som finns, särskilt bland kvinnor men i stigande grad även hos män. Vi vaxar, rakar och använder laser och injektioner för att bli av med oönskad hårväxt och efteråt är huden ännu känsligare än tidigare.

Den som vill ha vacker, hälsosam hud bör satsa på en konsekvent hudvårdsrutin anpassad efter individuella faktorer, något som en hudvårdsspecialist kan hjälpa en att utveckla. Här på Timecenter hittar du de bästa hudterapueterna i Malmö.

Ansiktet

Våra ansikten utsätts för hårda prövningar av väder och vind, allt från solens cellnedbrytande UV-strålar till kalla, hårda vindar och smutsiga luftfororeningar. Ansiktet är en del på kroppen som vi i regel inte täcker med kläder och därför är det alltid mer utsatt än resten av kroppen. Man kan förstås skydda hyn i ansiktet på annat sätt, genom att använda fuktgivande ansiktskrämer och solskydd, men klart är att ansiktet kräver mer av ens hudvård än övrig hud gör.

Alla bör ha en tydlig hudvårdsregim för ansiktet där rengöring och återfuktning är standard. Bra är också att regelbundet lägga en ansiktsmask, boosta med serum och strama åt med ett väl valt ansiktsvatten. Hur mycket tid, pengar och energi man lägger på sin hudvård är givetvis upp till var och en, men den som kostar på sig av dessa tre faktorer kommer att ha bättre hy än övriga. Sedan ska det givetvis tilläggas att vissa har bättre förutsättningar för vacker och vital hy än andra, mycket ligger i gener och livsstil.

Hudvård för kroppen

Hudvården för resten av kroppen kräver också sitt, även om man kan vara lite mer avslappnad på de kroppsdelar som täcks av kläder under större delen av dagen. Rengöring ska inte ske alltför ofta och nitiskt då man förstör hudens egen flora med för mycket tvättande. En dusch 2-3 gånger i veckan räcker om man inte svettas eller blir smutsig genom arbete. Därefter ska huden gärna smörjas in med en återfuktande kräm. Alla kroppsdelar som utsätts för sol ska skyddas med solskyddsfaktor.

Solskydd

Om du frågar vilken hudterapeut som helst så kommer denne att säga att solskydd är den allra viktigaste aspekten inom hudvård för den som vill hålla sin hud frisk och vital. Inget är så nedbrytande och åldrande för huden som solens farliga UV-strålar, förutom möjligtvis rökning. Solen undviker man inte så lätt, och dessutom behöver vi solljus, men med hög solskyddsfaktor och vettiga tider i skarpt solljus har man inget att frukta. Man ska välja solskydd med omsorg, ju högre SPF desto bättre, även här i ofta molntunga Malmö. Solskyddet kan användas som avslutning vid den dagliga hudvården och sedan bättras på under dagen.

Skönhetsbehandlingar

Idag är det också vanligt att man kostar på sig diverse skönhetsbehandlingar för att hålla huden frisk och vital. Det finns en massa spännande hudvårdsbehandlingar tillgängliga - från syrapeelings till microneedling, laserbehandlingar och injektioner av diverse slag. Vill man unna sig lite extra lyx gällande hudvård så är det viktigt att man väljer ut en legitimerad hudterapeut/dermatolog för jobbet, för då får man professionell, individanpassad hjälp.

Hitta din hudvårdsspecialist i Malmö här på Timecenter!

 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter