Zonterapi

Letar du efter zonterapi ? På TimeCenter kan du boka tid online för zonterapi i snabbt och enkelt.
5.0
(107)
Vårt fokus är en kropp utan spänningar och ett avslappnat sinne. Behandlingen anpassas efter dina behov. Tekniker som används är idrottsmassage, triggerpunktsmassage, avslappnande massage och zonterapi. Välkomna!
Storgatan 5, Asarum
5.0
(19)
Zonterapi är en naturlig behandlingsform för självläkning. Den påverkar hela kroppen både fysiskt och psykiskt. Den är förebyggande och behandlande. Zonterapi är en holistisk terapi som syftar till att behandla hela kroppen. Med en speciell teknik masseras reflexzoner på och under fötterna. Dessa reflexzoner står i förbindelse med varje liten del av kroppen. Zonterapi är en avstressande, förebyggande, behandlande terapi och är effektiv vid: Huvudvärk & migrän Oro & stress Matsmältningsbesvär Underlivsbesvär Rygg & nackproblem Allergier Hormonella besvär Högt/lågt blodtryck Svagt immunförsvar Gall- och leverbesvär med mera....
Malmgatan 4b, Eslöv
4.8
(122)
Hos Energikliniken i Eslöv blir du väl omhändertagen av Aneta. Aneta är Diplomerad Zonterapeut och massör så du kan känna att du får en bra behandling. Här erbjuds zonterapi, reflexologi, reikihealing och massage. Aneta skräddarsyr behandlingen efter vad du behöver hjälp med, så som Axelvärk, ischias, migrän, muskelvärk etc.
Riksvägen 30, Hurva
4.8
(122)
Hos Energikliniken i Hurva blir du väl omhändertagen av Aneta. Aneta är Diplomerad Zonterapeut och massör så du kan känna att du får en bra behandling. Här erbjuds zonterapi, reflexologi, reikihealing och massage. Aneta skräddarsyr behandlingen efter vad du behöver hjälp med, så som Axelvärk, ischias, migrän, muskelvärk etc.
Malmgatan 4b, Eslöv
4.8
(661)
I hjärtat av Eslöv ligger Salong NEWLOOK beläget, bara en kort promenad från stationen. Den lokala hårstylisten som erbjuder klippning, färgning, slingor och allt däremellan. Där de senaste trenderna följs och man blir ompysslad med olaplex behandling så man känner sig snygg i håret inför helgens festligheter, högtider eller helt enkelt en vanlig tisdag. Här ser frisörerna till att du får kundservice till ett bra pris i en vänlig atmosfär.
Tyra Lundgrens Väg 6, Gustavsberg
4.8
(491)
STILO - Ögonfransar Sthlm grundades år 2010. Du hittar oss i våra fina lokaler på Kungsholmen och i Gustavsbergs Hamn. Vi strävar alltid efter att ge dig vår yttersta professionalism och högsta kvalitèt på våra behandlingar samt att ge dig ett trevligt bemötande och omhändertagande. Hos oss finns ett komplett utbud av behandlingar, allt från fransförlängning, lash/brow lift, färgning av fransar & bryn och vaxning till mer avancerade behandlingar som ansiktsbehandlingar, coolshaping, cryopen, infuzion skinbooster, microneedling och kemisk peeling. Vi som jobbar på STILO är utbildade, certifierade och erfarna behandlare som självklart är uppdaterade med den senaste tekniken, materialet och kunskapen. Vi anstränger oss alltid för att kunna tillgodose våra kunders önskemål och leverera hög kvalitet på våra behandlingar.
Gammeltorpsvägen 1a, Nykvarn
4.7
(122)
SOMMARSTÄNGT 2022: Vecka 29-31 (18 juli - 7 augusti) ZONTERAPI - med tryck och masserande rörelser på fötterna får du en behaglig men ändå kraftfull behandling som har effekt i hela kroppen. Zonterapi kan även kombineras med någon form av massage eller reiki. REIKI - en gammal metod från Japan där man med handpåläggning hjälper kroppens självläkningssystem. Mjuk och behaglig behandling, bra vid stress, fysiska eller mentala spänningar. KLASSISK MASSAGE Då det finns olika massagetekniker benämner man dem med olika namn, dock utesluter inte den ena metoden någon annan så utefter behov kan de med fördel blandas för att ge bästa resultat. Lymfmassage - aktiverar lymfsystemet. En behandling som är speciellt bra för den som har problem med svullnader, känner sig trött eller har värk. QI GONG En serie långsamma rörelser som skapar lugn och styrka i kropp och själ. HUSAPOTEK Komplettera ditt husapotek med Sanchodroppar eller Aloe Vera produkter.
Oskarsparken 7, C&c Interiör Atelje Ab, Örebro
4.9
(859)
Här arbetar Therese Flodin Certifierad Massageterapeut och Diplomerad Zonterapeut. Med 20 års erfarenhet i branchen Mitt syfte är att ge bästa service när det gäller människor som har smärta från kroppens muskler och leder. Vanligaste smärttillstand/diagnoser som söker hjälp hos oss är: -Lumbago (molande värk i landryggen) -Ischias (utstrålande smärta i ett ben) -Spänningshuvudvärk -Migrän -Utmattningssymtom -Nackspärr -Axel -och skuldersmärta -Tennisarmbåge -Ont mellan skulderbladen -Avslappning -Stress Välkommen med din bokning!
Jan Waldenströms Gata 35, Malmö
4.8
(969)
Varmt välkommen till Helahuma kiropraktik och massage på Clinical Research Centre, Skånes universitetssjukhus, Malmö. Vår legitimerade kiropraktor Marie Tånnander erbjuder en mjuk men kraftfull form av kiropraktik som kallas Network Care för dig som vill skapa långsiktiga strategier för hälsa. Behandlingen syftar till att omorganisera och uppgradera kroppens förmåga till självläkning. Många som går på Network Care uttrycker resultat som: mindre smärta, ökad rörlighet, mer trygghet, bättre sömn, mindre oro/ångest/nedstämdhet, mer energi, ökad stresstålighet, en ökad förmåga att känna glädje och njuta av livet m.m. Se hemsidan (länk nedanför kartan) för mer information och tidbokning hos Marie. Hos oss kan du få även få effektiva massagebehandlingar av våra Medicinska massageterapeuter Daria, Sara och Per samt hos Robert och Erika (massagepraktikant).
Kyrkogatan 14, Carinas Yoga, Sveg
4.9
(70)
Varmt Välkommen till YOGA STUDION i Sveg, en oas mitt i Sveg där vi får hämta ny kraft och energi. Vi erbjuder Yoga, Zonterapi, Lymfmassage, Shamansk Healing & Massage. Här arbetar vi i en lugn och mysig lokal, med trivsam inredning för att du ska kunna njuta fullt ut av din stund hos oss, dimrade lampor och tända ljus bidrar till den harmoniska känslan av lugn och ro. Här finns bolster, block & kuddar att låna till din yoga stund. Medtag egen yogamatta (finns även att köpa) och filt till avslappningen. På Yoga Studion finns även en butik med fokus på hälsa. Försäljning av naturlig hudvård från Maria Åkerberg, Ayurvediska produkter, kosttillskott, yogamattor, ullyogamattor, ögonkuddar m.m. Välkommen in till oss!
Göteborgsvägen 35, Borås
4.9
(640)
Vi på Acrius erbjuder alternativa friskvårds behandlingar för optimal hälsa. ex. Zonterapi, Kostrådgivning, Mammaträning, PT-träning för amatör till elitnivå, Massage, Ortobionomi och Mindful Tapping. Gå in på vår hemsida eller ring så berättar vi mer.
Hamnvägen 35, Risögrund
5.0
(201)
TCM (Traditionell Kinesisk Medicin) förebyggande & behandlande friskvård som utgår från ett holistiskt perspektiv där kropp & själ hör ihop från topp till tå.
Årevägen 75, Åre
5.0
(107)
Vårt fokus är en kropp utan spänningar och ett avslappnat sinne. Behandlingen anpassas efter dina behov. Tekniker som används är idrottsmassage, triggerpunktsmassage, avslappnande massage, healing och zonterapi. Välkomna!
Bromeliusgatan 14a, Göteborg
5.0
(186)
Hos oss finns för närvarande två terapeuter som erbjuder reflexologi/zonterapi, lymfmassage, klassisk massage och en mix av ovanstående.
Ol Persvägen 1, Duved
5.0
(107)
På onsdagar hittar ni mig nu på PAUS i Duved. Välkomna!
Holmgatan 4, Malmö
4.8
(969)
Byvägen 86, Undersåker
5.0
(107)

Zonterapi (Reflexologi)

Öka din självläkningsförmåga

Zonterapi eller Reflexologi som det också kallas arbetar med reflexpunterna/zonerna som är kopplade till din kropps kompletta anatomi. Zonerna återfinns i regel i dina fötter, händer och öron. Zonerna innehåller energiflöden. Zonerna behandlas av en reflexolog baserat på var man upplever smärta eller problem.

Zonterapi räknas inte in i termen ”massage” eftersom Zonterapeuter arbetar med punkttryck och mikrorörelser för att skapa en resonans i kroppen, medan en massör manipulerar större vävnader för att skapa en effekt med de mer direkta musklerna.

Fördelar med zonterapi

Flera slags åkommor och krämpor kan lindras med hjälp av behandlingar. Det finns även en mängd medicinska åkommor som i kombination med traditionella läkemedel kan förbättras eller lindras med hjälp av zonterapi/reflexologi, se ett par exempel av sådana nedan:

  • Urinvägsproblem
  • Klimakteriebesvär
  • Muskel- och skelettbesvär
  • Allergier
  • Tuberkolos
  • Diabetes
  • Njurproblem

Trots att zonterapi inte ensamt kan läka ovanstående problem kan den avslappning och lugn man upplever i samband med en behandling göra att kroppen lär sig att använda sina egna självläkningsegenskaper bättre.

Under en behandling

Din zonterapeut eller reflexolog kommer att ställa dig några frågor gällande ditt nuvarande fysiska och psykiska tillstånd för att sedan bedöma vilka zoner som är dina ”problemzoner”. Zonerna återfinns i majoriteten av fall på dina fötter och fotsulor men din reflexolog kan även arbeta på dina händer och öron.

Din behandling brukar avslutas med en avslappnande stund för att varva ner och låta effekterna från sessionen träda i kraft.

Efter en behandling

I och med att zonterapi är som ringar på vatten och påverkar stora delar av din kropp kan du känna dig lite överväldigad efter en behandling, både fysisk och emotionellt.

Vill du prova zonterapi?

Är du nyfiken på att prova zonterapi kan du söka efter en terapeut redan idag på TimeCenter.

Sök zonterapi nära dig

Relaterade länkar

Zonterapiutbildning Axelsons
Utbildning Diplomerad Zonterapeut på Komplementärmedicinska Högskolan
Kurs i Zonterapi på Massageakademin Örebro


 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter