Roo Gård Ridskolan och Ridklubb

Välkommen till ridskolan!

Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kommer lite information om vad som gäller för dig som rider hos oss.
Denna kalender avser ej terminsridning utan här bokar du kurser eller privatridning eller någon annan kul aktivitet som tex. Vi i stallet.
Vill du börja rida hos oss kontinuerligt varje vecka löpande under en termin kontaktar du stallet@roogard.nu så hittar vi någon passande grupp för dig.
Aktivitererna i kalendern kan variera från käpphästhoppning till kurs i grönt kort, en privatlektion eller kurs i We ridning osv. Presentationen av aktiviteten finns mer utförlig på hemsidan.

Boka tid

Om oss

1. Lena Andersson

Har varit med och startat ridskolan. Lena har sysslat med hästar och ridskola i drygt 20 år på heltid. Har det övergripande ansvaret. Lena är även B-domare i hoppning samt stildomare.

Utbildning

  • Har en fritidsledarutbildning i bakgrunden och har arbetat som fritidsledare, fritidsgårdsföreståndre och fältassistent lika länge som med hästarna. Har gått distansutbildningen i Hästkunskap på Strömsholm.

2. Runa Mattsson

Runa bor i Uppsala med sin hund Terra. Runa jobbar som instruktör och utbildar ridskolans hästar. Runa är lagledare för vårt Ponnycupslag. Hon har en egen häst som heter Signe som hon tävlar inom hoppning och fälttävlan.

Utbildning

  • Hon har utbildat sig till ridledare och är diplomerad unghästutbildare efter att studerat på Flyinge kungsgård. Hon har därefter jobbat med att utbilda och träna hingstar på PS Flyinge och partners. För att sedan gå vidare till att arbeta som beridare på hoppstall Tyskland.

3. Katta Katarina Jakobsson

Katta är mamma till två ridande tjejer. Jobbar idag heltid med annat än hästar, förutom att hon har 5-6 lektioner i veckan. Har sysslat med hästar på fritiden i hela sitt liv och idag finns en c-ponny samt två hästar i familjen.

Utbildning

  • Har genomgått VULK, svenska ridsports-förbundets barnledarutbildning samt pedagogik och ledarskap på Strömsholm -08. Har också gått tre terminer på Barn och Fritidsprogrammet.

5. Lotta Forsman

Stall - Häst skötare
Lotta arbetar mycket med hästarnas skötsel. Ser till att alla får sin speciella kost och nymockat varje dag. Lottas favorit är Jannelle.

Utbildning

  • Är inte rädd att ta och ser till att den hjälp vi från föreningen arbetar säkert och effektivt med alla stallets sysslor.

6. Kerstin Bergvall

Stall - Hästskötare
Kerstin har en lång erfarenhet av hästar. Ridit i hela sitt liv, haft egna Basjkir hästar, Baskir hästen en spännande ovanlig rysk ras. På ridskolan tycker hon om många hästar men Arlimo ligger närmast hjärtat.

Utbildning

  • Kerstin är speciellt intresserad av hästens hovar. Tömnkörning är också något Kerstin tycker är både kul och intressant att utbilda hästen i.

Pernilla Ekonomi

Sköter ekonomin för stallet
1. Lena Andersson
2. Runa Mattsson
3. Katta Katarina Jakobsson
5. Lotta Forsman
6. Kerstin Bergvall
Pernilla Ekonomi
Ridning Åkersberga > Roo Gård Ridskolan och Ridklubb
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter