Lyckans Ultraljudsmottagning

4.8
(1166 omdömen)
Lyckans ultraljudsmottagning i Västerås.
& Stockholm- Sollentuna
Alla kvinnor bör få tillgång till kvalificerade ultraljudsundersökningar under sin graviditet för att kunna känna sig trygga.
Vi erbjuder:
-Tidigt ultraljud - Viabilitet, görs från vecka 9 -11 graviditetsveckor

-NIPT (Non-invasive Prenatal test) analys av kromosomavvikelser hos foster, från vecka 10+ ,här ingår både ultraljudsundersökning och blodprov som genomförs samtidigt på mottagningen.

-KUB-undersökningar med ultraljud

-Obstetriskt ultraljud med Anatomigranskning (from vecka14-40) ultraljudsundersökning för att granska fostres anatomi efter vecka 14 och under HELA graviditeten om du känner dej orolig och vill se att barnet utvecklas normalt och mår bra.3D bilder vid optimal position av barnet från graviditetsvecka 25
Gravida från hela landet är välkomna

Boka tid på hemsidan
www.lyckansultraljudsmottagning.se
vid frågor skicka helst mail info@lyckansultraljudsmottagning.se

Boka tid

  • 2. NIPT efter kub undersökning.Ta med utskrift-svar från din kub undersökning

   6 000 kr
   Priset gäller endast om du tar med dig en utskrift av svaret från din KUB undersökning som du gjort på din sjukhus eller barnmorskemottagning.
  • KUB (utförs bäst från graviditetsvecka 12+)

   1 600 kr
   KUB är en undersökning där man med en kombination av blodprovsanalys och ultraljud bedömer risken för kromosom avikelse vid din graviditet. Den vanligaste kromosom avikelsen är trisomi 21 som hos födda barn leder till utveckling av Downs syndrom. En förhöjd risk är EJ samma sak som en diagnos utan för att veta mer i denna situation måste man utföra fler undersökningar som ex.vis NIPT eller moderkaksprov, fostervattenprov
   Vid låg risk föreslår vi inga ytterligare undersökningar eftersom den kvarstående risken för kromosom avvikelser hos fostret är mycket liten.
   KUB utförs bäst efter 12+ fullgångna graviditetsveckor då även fosteranatomin kan bedömas och eventuella avvikelser upptäckas.

   Lyckans Ultraljudsmottagning är en privat ultraljudsmottagning, vilket innebär att du betalar själv för din ultraljudsundersökning.

   Kub-blodprov kan tas antingen i Stockholm vid Karolinska Sjukhuset Solna / Huddinge (provtagningsenheten), Uppsala Akademiska Sjukhus eller Västerås sjukhus med vår remiss som vi skickar hem till ER. vänlig skriv din hemadress i samband med att du bokar.
   Kom ihåg att ta med dej din kub remiss till provtagningsenheten eftersom den ej skickas elektroniskt.

   Vi kan ej genomföra ytterligare en KUB undersökning med riskberäkning om DU redan genomgått en KUB undersökning vid någon annan enhet i Sverige eftersom endast en undersökning per aktuell graviditet kan registreras på ditt personnummer i den nationella databasen.
   Priset för KUB undersökningen inkluderar provtagning och analys av blodprover samt ultraljud med riskberäkning.
   Gravida från hela landet är välkomna
   Tack
  • NIPT inklusive ultraljudsundersökning + blodprov, from graviditetsvecka 10+

   6 200 kr
   Direkt efter den noggranna ultraljudsundersökning, så tas blodprovet på din arm, som sedan skickas till lab för en kromosom analys.
   nipt analyserar foster DNA som finns i den gravida kvinnans blod. Det kan påvisa trisomier ( extra kromosom) i kromosompar 13,18,21 samt avvikande könskromosomer. Det kan analyseras from vecka 10 och under resten av graviditeten. Provet ger ingen ökad risk för missfall och är mycket säkert om det visar att ingen avvikelse finns. Om provet indikerar en ökad sannolikhet för en kromosomavvikelse bör fortsatt utredning med moderkaksprov eller fostervattenprov utföras då falskt positiva testresultat kan förekomma. Du kan välja att ta provet from vecka 10 eller senare . Det finns två olika alternativ för dej som önskar göra ett NIPT test.
   1) Vi utför en ultraljudsundersökning i vecka 10+ för att upptäcka tvilling graviditet eller utesluta missfall innan blodprovet tas. Vid denna tidpunkt kan dock INTE en anatomisk granskning ske av fostret avseende ev fosteravvikelser eller missbildningar.
   2) Vi rekommenderar helst att NIPT utförs efter en mer detaljerad ultraljudsundersökning med anatomigranskning i vecka 12+ ( med ultraljud kan vi då se ditt fosters alla kroppsdelar, huvud,kropp, hjärta samt armar och ben. Du får se hjärtat slå, att foster rör sig och du får exakt gravidititetsvecka) bedöma ev förekomst av missbildningar och fosteravvikelser då utredning med enbart NIPT blodprov i dessa fall är otillräcklig.

   I cirka 1% av prover misslyckas analysen pga för låg halt av foster DNA i kvinnans blod, risken för detta ökar vid kraftig övervikt. I den situationen kan du välja att göra om analysen utan extra kostnad vilket ger ett provsvar i 2/3 av fallen eller att avstå ytterligare provtagningsförsök. I så fall betalar du endast för ultraljudsundersökningen som har utförts. Provet kan även utföras med något lägre känslighet vid tvillinggraviditeter.
   Du bör ej genomgå NIPT om du tidigare är transplanterad eller själv har en kromosomavvikelse. Svarstiden är ca 8 dagar och vi ringer dej och ger dej besked om provsvar.
   Vid NIPT ingår både Ultraljudsundersökning och blodprovstagning enligt alternativ 1 och 2 ovan sker samtidigt på vår mottagning.
   Gravida från hela landet är välkomna
   Tack
  • Obstetriskt ultraljud med Anatomigranskning(from Vecka 14- 40) 3D efter vecka 25

   1 600 kr
   - Obstetriskt ultraljud med Anatomigranskning, from Vecka 14 - 40
   Ultraljudsundersökning för att granska fostrets anatomi, som
   innebär att man undersöker hela fostret och bedömer inre organ, hjärnan samt extremiteter enligt nationella medicinska riktlinjer. Vi bedömer även hjärtfrekvens, fostervattenmängd, fosterrörelser, moderkakans läge samt gör en viktskattning efter vecka 24. Undersökningen genomförs efter graviditetsvecka 14 eller senare under HELA graviditeten om du känner dej orolig och vill se att ditt barn utvecklas normalt och mår bra.

   Vid optimal position av barnet från graviditetsvecka 25 och tillräcklig fostervattenmängd kan även 3D bilder tas.

   Gravida från hela landet är välkomna

   tack.
  • Tidigt Ultraljud (TUL) utförs i vecka 12 -14

   1 450 kr
   Undersökningen utförs:
   -för att datera graviditeten
   -Se tvilling och trilling graviditeter
   -Utförs som ett alternativ till KUB om du ej vill genomgå en KUB undersökning och riskvärdering för trisomi 21 eller överväger att göra NIPT.
   Undersökning utförs bäst
   i vecka 12 -13+6 då man kan upptäcka cirka hälften av allvarliga fosteravvikelser
   eller tecken på kromosomavvikelser (exempelvis stor nackspalt) och du kommer i så fall behöva genomgå ytterligare undersökningar och eventuell provtagningar av läkare på ditt hemsjukhus.

   Undersökningen tar ca 20-30 minuter och utförs i regel ovanpå magen och du kan se den på en extra TV skärm i rummet och får information direkt efteråt.

   Gravida från hela landet är välkomna

   tack.
  • Tidigt ultraljud- Viabilitet görs från graviditetsvecka 9 till 11.

   1 100 kr
   Ultraljudsundersökning i tidig graviditet,
   utförs under perioden 9-11 graviditets veckor. Undersökningen görs för att bekräfta att hjärtat slår och att ditt foster lever och utvecklas normalt. samtidigt fastställs graviditetslängd och vi kan upptäcka en eventuell tvilling graviditet

   Gravida från hela landet är välkomna
   Tack :)
  • Viktskattning efter 24 fullgångna graviditetsveckor

   1 300 kr
   Med en viktskattning i perioden 24-40 graviditetsveckor gör vi en kontroll att ditt barn växer och utvecklas som förväntat, att fostervatten mängden och blodflödet genom moderkakan är normalt.
  • VIP undersökning*

   VIP Ultraljudsundersökning* för dig med ökade behov av sekretess och integritet. Du kanske inte vill synas eller att bekanta och arbetskamrater ska känna till din graviditet. Vi ordnar en undersökning för dig och din partner utanför mottagningens ordinarie öppettider där ni kan komma helt ensamma.
   Maila dina önskemål
   Gravida från hela landet är välkomna
   tack :)

Omdömen

4.8
(1166 omdömen)
11 maj 2024
Supertrevligt bemötande..man känner sig trygg.
Ida R
10 maj 2024
Trevlig miljö, Lugn och postivt bemötande. Mycket bra och erfaren barnmorska som gjorde kontrollen på mig. Gick igenom noga och förklarade samt var en god lyssnare. Rekomenderas starkt
Ann-Sofie Ö
7 maj 2024
Super trevlig barnmorska som tog väl emot en. Kände mig trygg och sedd
Moa H
7 maj 2024
Otroligt bra och fint bemötande. Rekommenderar verkligen Lyckans till alla!
Nora A
20 apr 2024
Så varmt bemötande, mycket kunnig och innerligt engagerad! TACK Lourdes.
Verifierad kund
11 mar 2024
En väldigt bra upplevelse och mottagande. Väldigt noggrann och pedagogisk. Rekommenderar verkligen denna mottagning.
Karolina F
10 mar 2024
Kunnigt, professionellt och omhändertagande bemötande!
Sara G
27 feb 2024
Jättefin stund! Blev så väl omhändertagen. Tydlig och noggrann med att jag fick alla mina frågor besvarade! Tack!
Malin E
20 feb 2024
Jätte bra upplevelse, blev lite sent men kompenserades med en gratis ultraljudsbild. Rekommenderas!
Nadia E
18 feb 2024
Väldigt professionell, lugn och förklarande. Fick massa fina bilder på lillen. Rekommenderar starkt!
Shadnaz R
16 feb 2024
Lourdes är vänligt vänlig och professionell! Rekommenderar henne starkt!
Verifierad kund
3 feb 2024
Vi är så nöjda! Noggrann ultraljudsundersökning där hela fostret undersöktes. Barnmorskan var väldigt vänlig mot både mig och maken. Svarade på frågorna så man förstod. Fina och fräscha lokaler. Man kände sig välkommen direkt. Kommer absolut göra ultraljud här igen.
Katarina S
27 jan 2024
Alltid lika trevligt bemötande, andra gången vi besöker dom och hon kom ihåg oss. Hon fick även träffa vår dotter som snart fyller 3. Rekommenderar verkligen att besöka dom.
Louise S
15 jan 2024
Så mysig stund. Härlig personal som bryr sig och man känner sig väldigt välkommen och omhändertagen!
Ellinor W
30 dec 2023
Bästa bemötandet, så himla trevlig personal. Jag är verkligen nöjd med min upplevelse hos er och kommer rekommendera er vidare.
Lana I
30 dec 2023
Proffsigt bemötande av lugn tekniker. Kändes tryggt och vi fick bra information och svar på frågor.
Verifierad kund
28 dec 2023
Toppen på alla sätt! Så värt pengarna. Har gjort UL vid båda graviditeterna. Bemötandet är fantastiskt. :)
Verifierad kund
26 dec 2023
Vilken underbar upplevelse med Lourdes, rekommenderas starkt! Aldrig haft en bättre upplevelse.
Natalie M
24 dec 2023
Mycket bra upplevelse. Lourdes kriga på bra för att vi skulle lyckas få bra bilder trots att vår envisa bäbis ville annat. Ändå värt att åka de milen vi fick åka för att komma till Lyckans ultraljudsmottagning!
Sandra E
10 dec 2023
Super bra!! Trevlig, förklarar allt, jätte mysig och lugnt rum. Rekommenderar verkligen
Jessica K
22 nov 2023
Lugn och trygg miljö. Fint omhändertagande av personal.
Sofie S
12 nov 2023
Jättebra mottagande, förklaring ubdee ultraljudet och jättetrevlig personal! Rekommendera verkligen
Matilda E
11 nov 2023
Alltid lika lugnt och välkomnande hos lyckans, rekommenderar alla gravida att åka dit
Mimmi S
11 nov 2023
Toppen
Verifierad kund
5 nov 2023
Väldigt professionellt och trevligt bemötande. Det märks tydligt att barnmorskan är kompetent. Rekommenderar starkt!
Safia M
5 nov 2023
Ett mycket fint besök på lyckans ultraljuds mottagning som jag starkt rekommenderar. Vi fick ett varmt och fint bemötande med detaljerad information om vår bebis. Vi fick samt jättefina bilder både vanliga och i 3d. Kliniken var också jättefin och kändes hemtrevlig.
Beatrice E
5 nov 2023
Andra gången vi besöker Lourdes och Lyckans ultraljudsmottagning och vi fick samma fina upplevelse även denna gång. Väl värt resan från Enköping, våra varmaste rekommendationer!
Madeléne J
5 nov 2023
Toppen! Vi åkte nästan 2 timmar och det var så värt det, supertrevligt bemötande och man känner sig väldigt omhändertagen :)
Verifierad kund
30 okt 2023
Super trevligt och fick se massa olika vinklar på lilla bäbisen och hur den levde rövare
Gabriella L
5 okt 2023
Varmt bemötande, kändes tryggt och professionellt. Jag rekommenderar starkt.
Binay K
Övrigt på hälsa Västerås > Lyckans Ultraljudsmottagning
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter