Djurdoktorn I Sommaro

Vi är en personlig klinik med hög kompetens som behandlar alla slags smådjur. Vi utför förebyggande vård som ex kastrationer, tandstensborttagning och vaccinationer samt kloklippning. Vi gör även sjukdomsbehandlingar, provtagning, kirurgi mm. Vi utför även avlivningar både på kliniken och som hembesök. Ring till kliniken 018-502878 eller till veterinär Mia på tel 0736983660.
Vi som jobbar här är Mia Nilsson-Öst leg vet, Line leg djurdjuksköterska samt Per-Arne, Anneli och Ebba som är djurvårdare.
Behöver Ni komma i kontakt med oss för hembesök? Var god mejla oss eller ring veterinär Mia på tel. 0736983660.

Varmt välkomna!

Boka tid

  • Knölar/ nybildningar-bedömning av

   Det är vanligt med nybildningar/knölar på djur och de ska alltid undersökas. Vissa av dem ska nämligen opereras bort och andra kan man avvakta med. Det går inte att svara på telefon vad som ska göras med dem, utan endast en undersökning samt eventuell provtagning kan tala om vad som är lämpligt och möjligt. Väntar man för länge blir resultatet oftast att det blir svårare att operera bort nybildningen dels på grund att den ökar i storlek och dels för att den växer in i annan vävnad och dessutom på grund av spridningsrisk till andra organ. Undersökning samt bedömning ingår i priset, och eventuella provtagningar, behandlingar och analyskostnader tillkommer. Vi rådger med Er innan ytterligare åtgärder företas. Grundavgiften är 680 kr.
  • Mag och tarmsymtom

   Här bokar du tid om ditt djur har exempelvis diarre, kräkningar, vill inte äta, vill inte dricka, misstanke om förstoppning och liknande. Vi undersöker ditt djur och bestämmer sen en behandling efter överenskommelse med er. Kostnader tillkommer för behandlingar och provtagningar. Grundavgiften är 680 kr.
  • Törst

   Vi undersöker olika möjligheter till varför ditt djur dricker mer än den ska. Eventuella behandlingsåtgärder tillkommer, men diskuteras först med er. Har du möjlighet kan du mäta vätskekonsumtionen under ett dygn. Det hjälper oss i utredningen. Kostnader för provtagning, analyser och behandlingar tillkommer, men diskuteras alltid med Er först. Grundavgiften är 680 kr.
  • Urin/njurproblem

   Vi undersöker ditt djur samt ditt djurs urin. Se därför till att patienten inte kissar 1-2 timmar före besöket hos oss exempel genom att inte rasta hunden på väg till oss, eller genom att ta bort kattens sandlåda nån timme före avfärd till oss. De mindre djuren är svårare att förhindra att de kissar. När ni väl kommer till oss kommer vi att rengöra runt urinöppningen och sedan försöka få ut lite urin. Hos hundar brukar det effektivaste vara att djurägaren går ut och rastar hunden och får ett kärl att samla upp lite urin i. På andra djur kan vi oftast trycka ut urinen genom att pressa på urinblåsan. Oftast går det bra på vaket djur, men ibland måste vi ge lite lugnande. Det tillkommer kostnader för lugnande, analyser mm. Grundavgiften är 680 kr.
  • Återbesök OKOMPLICERAT

   Här bokar du tid för återbesök av exempel öron och ögonproblem, sårskador, halsinspektion, analsäcksinflammation/problem samt olika infektioner. Som återbesök räknas ett besök som bokas inom 2 veckor efter ett vanligt normalbesök och som är en uppföljning av det tidigare besöket. Eventuella provtagningskostnader, analyskostnader och behandlingskostnader tillkommer. Grundavgiften är 580 kr.
  • Öronproblem

   Vi undersöker öronen med otoskop samt kontrollerar omkringliggande faktorer. Oftast behöver vi ta någon form av prov för att kunna identifiera microbiologisk orsak. Kostnader för provtagning, behandling och analyser tillkommer och är alltid i överenskommelse med er. Grundavgiften är 680:-.
  • Allmän undersökning av djur

   680 kr
   Har du ett sjukt djur eller misstänker att det är så och ingen av de andra tidsboknings-alternativen stämmer eller om du är osäker vad du ska boka tid för så kan du göra det här. Vi allmänundersöker ditt djur, och föreslår åtgärder i samråd med er. Boka 20 minuter för 1 djur 680:-.Ytterligare kostnader tillkommer om behandlingar, analyser, provtagningar mm, ska utföras.
  • Besiktning, vaccination, microchipmärkning av hundvalp

   Paketpris. Vi besiktigar, basvaccinerar och microchipmärker.
   Vid hembesök tillkommer ca 1600:- beroende på var du bor. För hembesök, kontakta oss på 018-502878 eller 073-6983660.
  • Besiktning, vaccination,microchipmärkning av kattunge

  • Mun, tänder, hals.OBS ej tandstenstagning

   Här kan du boka tid om du misstänker att ditt djur har problem i detta område. Vi undersöker och föreslår behandlingar. Kostnader för eventuella provtagningar behandlingar och analyser mm tillkommer och är alltid i samråd med er. Grundavgiften är 680 kr.
  • Seniorkontroll på hund och katt

   2 000 kr
   Vill du ha en hälsokontroll på din hund eller katt kan du boka tid här. Vi gör en klinisk undersökning, samt tar ett blodprov där vi tittar på blodkemiska världen ex kontroll av lever, njure, bukspott med bla glukos (sockersjuka) allmänna elektrolyter och några andra standard parametrar. Blodanalysen utföres på Djurdoktorn, och du får blodprovssvar inom 20 minuter. Därifrån rådger vi dej hur man behöver gå vidare med ex utfodring, övriga behandlingar mm.
  • Avliva hunden

   Har du kommit fram till beslut att du behöver låta din hund somna in kan du boka tid här.
   Vi gör även hembesök för avlivning. Boka hembesöket på 018-502878 eller om det är akut och utanför telefontid kan du skicka sms på 073-6983660. Det tillkommer minst 1600:- i hembesöksavgift utöver ovan angivna priser. Hembesöksavgiften varierar med tidpunkt och avstånd.
  • Avliva katten

   Har du kommit fram till beslut att du behöver låta din katt somna in kan du boka tid här.
   Vi gör även hembesök för avlivning, men då ska du boka hembesöket på 018-502878 eller om det är akut och utanför telefontid kan du skicka sms på 073-6983660. Det tillkommer minst 1600:- i hembesöksavgift utöver ovan angivna priser. Hembesöksavgiften varierar med tidpunkt och avstånd.
  • Avliva smådjur

   Paketpris.Har du kommit fram till beslut att du behöver låta ditt djur somna in kan du boka tid här. Vi gör även hembesök för avlivning, men då måste du boka hembesöket på 018-502878 eller om det är akut och utanför telefontid kan du skicka sms på 073-6983660. Det tillkommer minst 1600:- i hembesöksavgift utöver ovan angivna priser. Hembesöksavgiften varierar med tidpunkt och avstånd.
  • Besiktning

  • Borttagning av suturer

  • Hudproblem

   Huden är kroppens största organsystem och långvarigt hudproblem kan spegla att det även kan finnas invärtes problem. Vi undersöker ditt djur och bestämmer sen en behandling efter överenskommelse med er. Kostnader tillkommer för behandlingar och provtagningar samt analyser.För långvariga hudproblem krävs en utredning.
   På den här inbokade tiden löser vi det akuta läget, och om problemen är omfattande sätter vi upp en ny tid för utredning. Önskar du en omfattande hudutredning direkt, ber vi dej beställa tid på 018-502878.
  • Kastration av hankatt

   700 kr
   Din katt får sövmedel och vi tar bort testiklarna. Kontrollera redan hemma att båda testiklarna finns. Annars hjälper vi dej med det. Katten ska fasta 4 timmar före ingreppet. Vatten kan stå framme hela tiden. Ta med 2 rena handdukar i en kasse så vi har om det behövs. Ingreppet tar ca 30 minuter, men vi vill att katten är kvar hos oss tills narkosmedlet gått ur kroppen och det tar ca ytterligare 1 timme. Vi avtalar om lämplig hämttid för Er vid inlämningen.
  • Kastration hankatt paketpris

   1 100 kr
   I detta paket ingår kastrering, vaccinering och chipmärkning. 330 :- rabatt på ordinarie pris.
  • Kostnadsfri bedömning av tandsten

   Här kan du boka tid för en kostnadsfri bedömning av tandstensförekomst hos ditt djur.
  • Lugnande åt djur vid resa eller skotträdsla

   Här kan du boka tid åt ditt djur som behöver lugnande tabletter för skotträdsla, fyrverkerier eller inför resa eller annan anledning. Vi lyssnar på hjärtat samt bedömer djurets hälsa i stort samt ordnar med den medicin ni behöver.
  • Microchipmärkning

   400 kr
  • Vaccination av hund, katt, iller, kanin

   Här kan du vaccinera din hund mot rabies, leptospira, borrelia, valpsjuka, parvo, kennelhosta, smittsam lever-inflammation mm. Vi hjälper dej att avgöra vad som är bäst för din hund. Katter vaccinerar vi enligt allmänna rekommendationer mot kattpest, kattsnuva, rabies mm. Iller vacc mot valpsjuka. Kaniner vaccineras mot gulsot och kaninpest. Har du särskilda sjukdomar eller vaccin du vill vaccinera ditt djur med är det säkrast att ringa så tar vi hem det. Ring 018-502878. Ta med vaccinationsintyg om det finns. Har du flera djur du vill vaccinera ex hundar, katter eller illrar, sätter du upp 5 minuter per djur enligt följande: 1 djur(boka 5 minuter), 2 djur(boka 10 minuter), 3 djur(boka 15 minuter), 4 djur(boka 20 minuter), 5 djur eller fler(boka 25 minuter). Behöver ditt djur ett pass ordnar vi det.
  • Ögonproblem

   Vi gör en bedömning av ögonproblemet samt har möjlighet att göra enklare diagnostiska undersökningar av hornhinna, tårkanaler samt microskopisk kontroll av sekret vid exempel misstanke om ögoninflammation eller annat problem. Kostnader för utökad undersökning, provtagning, analyser och behandlingar tillkommer. Grundavgiften är 580:-.

Om oss

Mia Nilsson-Öst

Utbildning

 • Legitimerad veterinär
Mia Nilsson‑Öst
Djur Uppsala > Djurdoktorn I Sommaro
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter