Ängelholms GK

Balancegolf Center

Boka tid

 • Gruppbokningar

  • 1-Dagars Fortsättningskurs

   Fortsättningskurs är för dig som tidigare gått Gröntkortkurs och nu vill utvecklas vidare. Har du spelat ett tag är du också välkommen. Vi riktar oss till dig med hcp 30-54. Alla välkomna även om du inte är medlem!

Om oss

Oscar Lengdén

Mitt namn är Oscar Lengdén, en 28-årig kille, född och uppvuxen i Helsingborg. Jag älskar allt med sport. Sedan 12 års ålder har jag spelat golf och karriären den började på Rya Golfklubb. Det var också här jag träffade Robban för första gången, vid 14-15 års ålder. Jag fattade direkt tycke för Robban, hans otroliga engagemang, närvaro och förmåga att lära ut till individer på alla nivåer. Det är en ovanlig egenskap bland tränare idag om ni frågar mig.

Golfintresset fortsatte växa och innan jag visste ordet av det hade jag en golfkarriär. Jag mellanlandade på Svenska Golfförbundets golf internat i Ljungbyhed under tre år innan jag flyttade över Atlanten där jag gick på college under fyra års tid. Jag blev utsedd till årets bästa nykomling i vår division i hela USA och vann två National Championship. Direkt efter collegetiden bestämde jag mig för att bli proffs, en satsning som verkligen gav utdelning och jag vann nio proffstävlingar under loppet av tre-fyra år, bland annat två Challenge Tour vinster.

Golfen ligger mig nära om hjärtat och nu vill jag utmana mina förmågor ytterligare genom att pedagogiskt och konstruktivt kunna förbättra andra golfspelares talang. Jag är en enkel person som uppskattar tydlighet och noggrannhet, något som jag själv applicerar när jag lär ut till andra. Det är viktigt att den jag hjälper alltid förstår mig och får ut mest möjligt av vår träning. Vad jag har lärt mig under min tid som spelare är att en sak inte funkar för alla, kommunikation är därför av högsta vikt så att upplägget kan individanpassas. Jag är kunnig inom samtliga områden av golfen, allt från fysträning, kost till spelstrategier och teknik. Jag har massor att dela med mig av.

Jag kan inte beskriva hur exalterad jag är över att få assistera som golftränare och bli en del av Robert Löfqvist Golf Academy och Ängelholms GK. Några av er jag har redan träffat och jag ser fram emot att träffa måsta fler av er.

Robert Löfqvist

Alla kan lära sig att spela bra golf och med en riktigt bra golftränare går det ännu bättre!

Robert Löfqvist heter jag och golf har varit min stora passion sedan jag var 6 år. Jag har spelat som proffs i 11 år, spelat på flera olika tourer och arbetar även som coach till några duktiga tourspelare.

I år är jag inne på mitt 6:e år som tränare/pro på Ängelholms GK och trivs mycket bra på klubben. Tidigare har jag bland annat arbetat på Bjäre GK, Skogaby GK, Rya GK och Örestads GK. Jag arbetar med klubbmärket Ping, som Custom fitting expert och jag driver även Golfshopen på klubben.

Golf är så mycket mer än att bara svinga en golfklubba och jag arbetar med varje golfare utifrån dina egna förutsättningar och mål. Under dina lektioner med mig får du även ofta tips kring mental träning, rörlighet och utrustning.

För att boka lektioner, paket och olika kursprogram går du som vanligt till hemsidan. Har du frågor kan du prata med mig på plats eller bara höra av dig.
Boka det som passar just dig!

Nu ser vi fram emot en fantastiskt säsong med kurser, golfskolor och roliga event. Håll utkik på mina sociala medier så missar du inget!

Välkommen att höra av dig till mig.

Robert Löfqvist
Head Professional Ängelholms GK
PGA Club Professional

Utbildning

 • UTBILDNING
 • Grund Tränar Utbildningen Golf GTU
 • Tränar Utbildningen TU Golf 04-07
 • STU PGA Diploma coach2coach 2010
 • TPI Fitness PRO Level 1 2009
 • European Teaching Summit 2006
 • Svenska PGA Utbildnings Dagar
 • X-Pos Utbildning (Golfstore)
 • Custom Club Fitting Program Ping
Oscar Lengdén
Robert Löfqvist
Golf Munka-ljungby > Ängelholms GK
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter