Tobisakliniken Karlskrona - Lyckeåborg

4.9
(14 omdömen)
En plats för återhämtning där vi jobbar med att stärka immunförsvaret naturligt, framförallt genom andning, lymfsystem och livsstil.

Din hjälp på bättringsvägen.

Boka tid

 • Andullationsbädd

  • Andullationsbädd

   från 180 kr
   Andualltionsmassage är en behandling som kombinerar vibrationer med infraröd värme. Tillsammans befrämjar detta cirkulationen av blod och lymfa samt påverkar energin i cellerna.

   Andullationssystemet har 20 olika program och används aldrig mer än 30 minuter åt gången, hitta den som passar dig bäst! Jag visar dig första gången även om jag har behandling samtidigt.

   Här i Lyckeåborg, endast 7 minuter med bil från E22 finns ett rum för återhämtning med en härlig utsikt över Lyckebyån. Sväng gärna förbi och landa en stund. Avsluta med en kopp te och njut av utsikten eller bläddra i böckerna som finns för inspiration.

   Passa på att ta hand om kroppen mellan eller i samband med behandlingarna.

   Bokning i samband med behandling:
   15 minuter - 120 kr
   30 minuter - 220 kr
  • Återhämtning duo

   från 300 kr
   Kom på en stunds avkoppling tillsammans med en vän.
   Ta en kopp te och koppla av under tiden din vän ligger på andullationsbädden.
 • Lymfbehandlingar

  • Lymfbehandling

   från 700 kr
   Lymfsystemet är kroppens reningsverk/avloppsystem och är en viktig del av immunförsvaret. Jag jobbar med att få igång flöden, lossa på olika slags blockeringar och hjälper igång kroppens egna självläkningsprocesser.

   Mina lymfbehandlingar utgår från lymfmassage och jag använder också kunskaper från mina andra utbildningar inom hälsa, lyssnar på vad du är ute efter samt vad din kropp säger mig. Jag ger en mjuk och ibland bestämd massage. Händerna är ett fantastiskt redskap och bara genom mjuk beröring kan man ofta komma åt på djupet.

   Jag rekommenderar att du kommer regelbundet från 1 gång/vecka till var åttonde vecka beroende på vad du har för möjlighet, förväntningar och vad du vill åstadkomma.

   Har du ärr, hård kropp eller på andra sätt dåligt flöde att jobba med så kom gärna oftast på 105 minuter.
   Har du inte möjlighet till detta är det bättre att varva med 45 eller 75 minuter och komma oftare. Jag har haft förmånen att ha de som kommit ca varannan vecka under lång tid och ser fantastiska resultat när vi jobbar med systemet och hjälper med sina självläkningsfunktioner.

   Ta hänsyn till:
   Förutsättningar Ekonomi, tid, din hälsa
   Förväntningar Ditt mål, vad vill du ha ut av detta?
   Andra insatser för ditt välmående Egenvård och eget hälsoarbete, andra behandlingar


   45 minuter Öppna upp
   För dig som behöver få igång flödet kring nyckelbensgropar och nacke samt armhålor, armar och mage.

   75 minuter Lätt helkropp eller Framsida
   Ett lättare alternativ med fokus på lymfstationerna eller ordentlig genomgång på framsidan.

   105 minuter Helkropp extra
   För dig som vill att vi jobbar lite extra på blockeringar, vill ha extra fotmassage, ansiktsmassage eller akupressur.
  • Lymfbehandling - Nybesök

   1 550 kr
   Mina lymfbehandlingar utgår från lymfmassage och jag använder också kunskaper från mina andra utbildningar inom hälsa, lyssnar på vad du är ute efter samt vad din kropp säger mig.
   Jag ger en mjuk och ibland bestämd massage. Händerna är ett fantastiskt redskap och bara genom mjuk beröring kan man ofta komma åt på djupet.

   Första gången så går vi noggrant igenom din bakgrund och om hur läget är just nu.
   Utefter det så berättar jag lite om hur det fungerar i kroppen och ger olika förslag på hur du kan göra för att ta hand om ditt immunförsvar och avgiftningssystem naturligt.
   Du kommer även få med dig material för att komplettera egen hemmavård med lymfmassagebehandlingarna.

   Du får en lätt lymfmassage för att se hur just din kropp reagerar på att få igång systemet. De flesta känner sig lättare, lite piggare och med mindre smärta redan efter första behandlingen men man kan även få en förstförsämring, t ex förkylningssymptom eller bli lite trött för att kroppen satt igång sin självläkning.

   Optimalt är att man till att börja med gör behandlingen 3 gånger under en månad, eller om möjligt inom 2 veckor, för att få igång flödet ordentligt, för en del kan det ta fler gånger än så.

   Har man inte möjlighet att komma 3 gånger på kort tid så är en lymfmassage inte bortkastad, det är ett steg i rätt riktning, en stunds återhämtning och du får verktyg att ta med dig för att du ska kunna ta hand om dig på ett bra sätt själv!

   Lymfsystemet är en viktig del av kroppens immunförsvar som avlägsnar gamla/skadade/främmande celler.

   Denna massage passar alla men speciellt för dig som har spända muskler, känner svullnad i kroppen, trötthetssymptom, har återkommande förkylningar eller smärta och domningar. Massagen är en mjuk behandlingsmetod med fokus på huden och bindväven där man jobbar med djupandning, tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Skador i form av ärr och svullnad bearbetas lite extra för att lossa eventuella blockeringar som hindrar ett fritt flöde.
 • Övriga behandlingar

  • Friskvårdsmassage - 60 minuter

   850 kr
   En välgörande massage med genomgång av hela kroppen. Tryck och tempo anpassas efter vad som känns bäst för dig och vad dina muskler är i behov av.

   Denna massage mjukar upp och fräschar upp musklerna, passar om du behöver vara snäll mot dig själv, idrottar mycket eller har haft en hektisk period.

   Behöver du mer behandlande massage rekommenderar jag varmt Lymfmassage som finns tillgänglig här på Tobisakliniken eller medicinsk massage, där de kan gå ner mer på djupet i musklerna.
  • Massage Rygg och Nacke - 30 minuter

   500 kr
   Mjukar upp och släpper på spänningar och smärta i rygg, axlar och nacke.
  • Stressreducerande akupressur

   500 kr
   Akupressur är en behandling som stimulerar kroppen till självläkning genom att trycka på vissa punkter i en speciell ordning. Det är ett alternativ till akupunktur och bygger på traditionell kinesisk medicin. Behandlingen skapar flöde i kroppens energibanor.

   Här får du en generell behandling och balansering, framförallt för dig som har svårt att varva ner och slappna av.


   För dig som vill ha en mer utförlig utredning och behandling ur akupressurens perspektiv så rekommenderar jag att ni söker er till en auktoriserad akupressör eller akupunktör. Min huvudsakliga behandlingsform fokuserar på lymfsystem och andning.
  • Massage nacke och fötter

   700 kr
   En kortare behandling för dig som vill släppa på spänningar runt nacken och ändå genom fotmassagen få en slags helkroppsmassage.

   En fantastisk återhämtning som skapar flöden vilket ger kroppen bättre förutsättningar till självläkning.
 • Svårt att välja

  • Introduktionsmassage

   750 kr
   Lymfmassage öppna upp - nyckelbensgropar, armhålor och mage + 15 minuter på andullationsbädden

   Jag visar även en lätt egenvårdsmassage och andningsövningar.

   Du får också möjlighet att beskriva vad du är ute efter eller fråga vad just du kan tänkas behöva.
   Det kan vara bra oavsett om det är för att hitta en bra återhämtningsbehandling eller om du är nyfiken på vad lymfbehandling är men känner dig lite osäker på att boka ett nybesök.

   Tillsammans hittar vi en bra väg för just dig!

   Du är välkommen att boka denna även om du har varit hos mig tidigare.

Om oss

Nettan Johansson

Jag ger en mjuk och ibland bestämd massage. Händerna är ett fantastiskt redskap och bara genom mjuk beröring kan man komma åt på djupet. Ibland kompletterar jag med mjuka koppor. Fötterna får en genomgående och mjukgörande massage i de behandlingar det ingår. Mjuka och rörliga fötter påverkar hela kroppen positivt.

Under behandlingarna berättar jag om hur du kan hjälpa din kropp att stärka immunförsvar och avgiftningssystem, vad som händer och hur det hänger ihop. Det varvas med andningsövningar och tysta stunder för att förbättra effekten och ge dig en stunds avkoppling och återhämtning.

Hos mig är det högt i tak och vi kan prata om det mesta. Jag hjälper dig gärna med att göra hälsoförändringar i din takt och på ditt sätt så att det blir hållbart i längden.
Jag blir glad av att se när mina kunder blir starkare, friskare och nyfiket provar sig fram inom allt möjligt man kan göra för att förbättra sin hälsa naturligt.

Jag är medlem i Kroppsterapeuternas yrkesförbund

Utbildning

 • Grundkurs i 3D Zonterapi, Team Hellberg 2022
 • Akupressur introduktion, Axelsons 2020
 • Lymfolog, Anna Hallén Utbildningar 2019
 • Lymfmassage Steg 2 med tejpning och koppning, Lymfsalongen 2019
 • Regndroppsmassage 2018
 • Instruktör Medveten Andning 2018
 • Lymfmassage Steg 1, Axelsons 2018
 • Idrotts- och Friskvårdsmassage, Bosöns IFHS 2003
 • Idrottsledarlinjen, Bosöns IFHS 2002-2004
 • Aerobicsinstruktör (ink. Anatomi och näringslära), The Academy 2000
Nettan Johansson

Omdömen

4.9
(14 omdömen)
17 aug 2023
Bästa ever på alla sätt!
Gunilla L
12 jul 2023
Allt var bra
Karin A
12 jul 2023
Så skönt och avkopplande. Nettan är riktigt bra. Jag kommer definitivt att boka hennes behandlingar under hösten.
Lydia W
Massage Karlskrona > Tobisakliniken
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter