Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur

4.7
246 omdömen
Saknar du en massa behandlingsformer?

Under hösten 2020 har jag startat upp en Hälsokraftbutik och det är svårt att hitta bra personal. Kan du tänka dig att ta emot en behandling under tiden som jag själv måste passa butiken så är du varmt välkommen att ringa så löser vi det!

Därtill är min egen hälsa lite vacklande just för tillfället då jag utreds för Graves sjukdom och därför har jag stängt ned möjligheten till ett antal av mina olika behandlingar. Jag jobbar med akupunktur och djupvågsbehandling då detta inte är lika tungt!!

Jag började som Yogamassör.
Jag är utbildad klassisk kinesisk akupunktör,
Jag är även utbildad öronakupunktör.

Till Yogalärare utbildades jag i Indien 2011. 2005 till NLP-coach. Myo- Fascial Release, klassisk massage och bindvävsmassage praktiserar jag också!

Boka tid

  • Myofascial release

   800 kr
   Vi är alla lika utseendemässigt med de skador vi själva genom diverse olyckor och trauma har utsatt eller blivit utsatta för ser väldigt olika ut. Med andra ord de fasciala (bindvävs) spänningarna var och en har är väldigt olika.
   Det är därför Myofascial release blir så magiskt. Terapeuten lägger händerna på oftast i en korshandsrelease över en muskel och låter händerna sakta smälta ner in i vävnaden. Efter ca 2 minuter känner man hur vävnaden är redo att ta emot en varsam stretch och då drar man mycket försiktigt isär händerna tills man känner vävnadsspänning mellan dem. Med händerna har vi då nått mycket längre ner i kroppen än vad en normal klassisk svensk massage någonsin skulle nå. Vävnaden har på grund av olika vektorer av spänning dragit på sig en uttorkning av den vätska som flödar inom oss, den s.k. Interstitiala vätskan. Med hjälp av det lätta trycket och värmen från terapeutens händer ändras viskositeten i vätskan från att tidigare ha varit mer trögflytande till dess motsats. Fysiken bakom ovanstående kallas för piezoelektricitet och finns massor att läsa på nätet om du är mer nyfiken.
   När vissa muskelgrupper har fått sina spänningar släppta kan terapeuten sedan lägga kunden på ett par block för att balansera ett bäcken. Lika viktigt som att balansera bäckenet är det också att man balanserar käken.

   När man kommer för en Myofascial release behandling gör jag en noga utvärdering av om ditt bäcken ligger som det ska och tittar var du har dina bindvävsspänningar längs med kroppen.
  • Djupvågsbehandling

   från 400 kr
   Djupvågsbehandling är en ny behandling av fascia/bindväv som effektivt och skonsamt ökar rörlighet och släpper på värk och muskelspänningar.
   Skonsam och behaglig
   Behandlingen förbättrar flöde och cirkulation. De första kunderna har sagt att kroppen känns som bomull efteråt eller att man känner sig lätt som en fjäder.
   Maskinen man behandlar med pulserar med 400-1200 vibreringar/minut och bindväven stimuleras som ringar på vattnet.
   Behandlingen kostar 750:-/h. Dvs 375:- för en halvtimma.
  • Akupunktur 1:a gångs besök

   600 kr
   Under ditt första besök reder vi ut din sjukdomshistoria för det problem du söker för. Jag kommer att ta din puls och du kommer att ligga med nålar i 21 minuter.
  • Akupunktur efterföljande besök

   450 kr
   Vi fortsätter att behandla dina besvär med akupunktur. Du ligger med nålar i 21 minuter.
  • Fysiotejpning

   150 kr
   Du beskriver vad du behöver hjälp med och vi tejpar dig inför en tävling, eller ett kroppsproblem du upplever i samband med din träning. Eller har du helt enkelt ett ryggskott och vill inte att någon ska ta i dig, precis just nu!
  • Reiki

   från 300 kr
   Reiki 霊気 är en form av japansk handpåläggning som skapades av Usui Mikao 1914. Reiki är en healingform där klienten ligger i skön avslappning på en madrass på golvet. Genom energier kommunicerar klientens kropp med mina händer och intuitivt placerar jag mina händer på klientens huvud för att återställa obalanser och ge ny kraft.
  • Öronakupunktur

   600 kr
   Vi går först noggrant igenom din sjukdomsbild. Därefter letar jag aktiva punkter i dina öron och därefter diskuterar vi gemensamt om vi använder kulplåster, nålar eller långtidsnålar.
 • Gruppbokningar

  • Yoga

   Hatha yoga med asanas, avslappning

   Nybörjarkurser i hathayoga

   Yinyoga, meditativ yoga där man sitter eller ligger in i yogapositionerna och stannar i 5 minuter

Om oss

Anna-Lena N Sederowsky

När jag började som egen företagare var jag "bara" yogamassör och yogalärare. Det som är unikt med mig är att jag tycker att det är roligt att utveckla min verksamhet och sedan starten 2014 har jag utbildat mig till akupunktör och yinyogalärare. Därtill har jag tagit in djupvågsbehandling som ytterligare en terapiform hos mig.

I yogamassagen får många kunder det som de har saknat hos en vanligt massör. Hos mig tänjer vi och stretchar dina muskler utifrån de gränser som Du sätter. Resultatet blir ofta en "lättare" kropp och en gladare knopp.
I yogamassagen ingår över 100 olika stretchar för kroppen, många av dem kan man inte utföra på egen hand. Under en vanlig behandling får du ta emot ca 20-25 stretchar utifrån de problemområde du har.

I djupvågsbehandlingen jobbar vi med att mjuka upp kroppens bindväv. Idag vet man att det finns 5 gånger mer smärtreceptorer i bindväven än vad det gör i vår muskulatur. Så när vi får smärtsignaler är det mest troliga att din bindväv inte är tillräckligt töjbar och återfuktad.

Att bli färdig akupunktör har för mig varit en livslång dröm. Att kunna påverka kroppen med nålar för att generera egen läkning och slippa äta en massa läkemedel är för mig det absolut ultimata läkningsmetoden.

Som komplement till massagen och akupunktur rekommenderar jag att du kommer och provar på yoga. Jag har klasser i nybörjaryoga, hatha yoga och yin yoga.

Jag har klasser på min mottagning på Stora gatan 6. Det är alltid drop-in yoga och därför krävs det att du anmäler dig så att du säkert får en plats. Det ger dig det fina komplementet av att du fortsätter där massagen tog slut.

Jag är utbildad akupunktör, yogamassör, yogalärare, reikihealer och livscoach. Under hösten 2018 kommer jag att läsa 2 kurser i öronakupunktur.

Utbildning

 • NLP-practionner 2006, coach
 • NLP-master practionner 2007, coach
 • NLP Trainers Trainer 2008, coach
 • ICF-certifiering 2009, coach
 • Reiki Healing, Indien 2011
 • Vidya yoga i Indien 2011
 • Yin yoga instruktör 2017
 • Yogamassör: Axelssons i Sthlm 2014/15
 • Arcanum Utbildning 60p basmedicin 2015- 2018
 • Ahrenmark akupunktur, Örebro 2015-2018
 • Klassisk kinesisk akupunktur
 • Öronakupunktur, Kajsa Landgren 2018
 • Deep tissue massage och Myo Fascial Release, Art RIggs 2019
Anna‑Lena N Sederowsky

Omdömen

4.7
246 omdömen
30 dec 2020
Otrevligt bemötande
Lena S
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 7 jan 10:58
Då kunden krävde att jag skulle arbeta med munskydd, något som jag normalt inte gör, så ställde jag samma krav tillbaka till kunden. Om vi alla tar vårt ansvar för att stoppa smittspridning genom att noga tvätta händer och sprita dem och följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer så når vi långt. Därtill tvättar jag samtliga textilier efter var kund och spritar alla ytor mellan varje kund. Vi når ännu längre genom att säkerställa att vi själva har tillräcklig nivå av D-vitaminer i vår kropp!
30 nov 2020
Så skönt för hela kroppen :)
Malin P
8 nov 2020
Skön och avslappnande djupvågsmassage. Jag blev omedelbart mer avslappnad i kroppen.
Linda E
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 8 nov 2020 18:02
Det gör mig glad att höra att du gillade djupvågsbehandling! Tack för ditt omdöme! /Anna-Lena
13 okt 2020
Kom dit, tung som en betongklump, men gick därifrån lätt som en fjäder! Bästa "nyporna" i Köping!
Anna S
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 13 oct 2020 21:40
Tack så mycket, Anna!! Det är alltid lika roligt att få fart på dig!!
6 okt 2020
Den va mycket bra!!
Stefan E
30 sep 2020
Hon är duktig & väldigt trevlig
Carina L
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 1 oct 2020 10:07
Tack så mycket! Det är alltid så roligt att få träffa dig!
18 sep 2020
Hon är bara bäst. Så tacksam över den kunskap och hjälp jag får av Anna-Lena.
Monica S
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 25 sep 2020 17:03
Tack snälla du!! Det är fantastiskt att få hjälpa människor!
10 sep 2020
Kändes skönt på en gång och har mindre ont i mitt knä.
Jose P
2 sep 2020
Jag kan varmt rekommendera Anna-Lena, mycket duktig och kompetent samt Deep Tissue Massagen, en kraftfull behandling som effektivt släpper på spänningar. Jag kommer garanterat tillbaka.
Erika W
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 3 sep 2020 22:12
Tack Erika för fint beröm och ett härligt möte!!
26 aug 2020
En lugn stund med egen rå om sig själv-tid. Mycket bra.
Marie L
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 27 aug 2020 21:09
Tack så mycket! Skönt att du fick en lite egentid!/Anna-Lena
8 aug 2020
Helt fantastiskt, Anna-Lena är ett proffs,vet vad hon gör och kan förklara det på det bra sätt, ser framemot varje besök....
Alf B
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 10 aug 2020 14:54
Tack så mycket Alf för dina fina ord! Det värmer ett terapeuthjärta!
4 aug 2020
Kunnig och resultatinriktad
Elin G
22 jul 2020
Den va bra hon viste vad hon gjorde
Stefan A
18 jul 2020
Super bra upplevelse. Jag kan absolut rekommendera andra.
Lone
16 jul 2020
Trevlig och avslappnad personlighet. Deep tissue massagen gjordes utifrån min smärtgräns. Känns skönt och behövligt för kroppen. Jag är nöjd och har bokat en ny behandling.
Annelie G
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 18 jul 2020 10:12
Tack Annelie för ett trevligt möte!
6 jul 2020
Suverän behandling och kundkänsla
Patrick D
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 18 jul 2020 10:14
Vilken fin komplimang! Tack Patrick!
30 jun 2020
Professionell
Samuel G
15 jun 2020
Djupvågsbehandling var välbehövligt. Kommer igen.
Ulf S
15 jun 2020
Speciell, hade inte testat djupvågsbehandling tidigare. Men tyckte det var bra för mig
Annelie M
29 maj 2020
Mycket kunnig och intresserad av min problematik
Susanne S
28 maj 2020
Super! Allergin försvann i ett nafs.
Verifierad kund
28 maj 2020
Utmärkt bra
Anette J
19 maj 2020
Skönt och ovant på samma gång
Lotta L
8 maj 2020
Det var mitt första besök, kände mig trygg och väl omhändertagen. Hon utstrålar kunnighet och professionalitet
Ninni L
6 maj 2020
Jättebra, rekommenderas
Tommy L
9 apr 2020
Perfekt, kommer gärna tillbaka.
Lars H
8 apr 2020
AnnaLena är mycket kunnig och ger bra behandling som känns effektiv. Hon har dessutom ett fantastiskt sätt att måna om en, så man känner sig sedd och omhändertagen.
Lina A
23 mar 2020
Djupvågsbehandlingen var helt magisk! Passade perfekt till mej som har tre diskbråck i nacken
Lina L
22 mar 2020
En skön känsla av att inte ha sååå ont när jag går från Anna-Lena. En annan känsla är att hon får mig att tro att det verkligen finns hjälp att få när sjukvården inte har så mycket att komma med.
Sanela A
20 mar 2020
En ny spännande upplevelse, yogamassage!
Thommy W
Massage Köping > Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter