Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur

4.8
200 omdömen
Jag började som Yogamassör.
Det är en dynamisk och djupgående helkroppsmassage med rötter i yogan.
Massage och yogabaserad stretching stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet.
Yogamassage är en avkopplande men samtidigt aktiv form av massage där massage, stretching och andning kombineras.

Jag är även utbildad klassisk kinesisk akupunktör,
I akupunkturen gör vi först en noggrann medicinsk genomgång, därefter tar jag pulsen på dig. I pulsarna läser jag av kroppens 12 ordinarie meridianer och de 8 extra meridianerna. De extraordinära meridianerna kan ses som kroppens reservoarer av qi (livsenergi)
Pulsbilden, kundens födelsesiffror och de symtom du söker för ligger till grund för den samlade bedömningen av vilka av de 367 akupunkturpunkterna som sedan kommer att användas under behandlingen. Jag är även öronakupunktör.

Till Yogalärare utbildades jag i Indien 2011. 2005 till NLP-coach. Myo- Fascial Release och bindvävsmassage praktiserar jag också!

Boka tid

  • Klassisk massage

   från 400 kr
   Traditionell svensk massage
  • Deep Tissue Massage

   750 kr
   Djupvävnadsmassage inklusive stor friläggning mellan bindväv och muskulatur. Massagen är inte oljebaserad och har inga strykningar som den svenska massagen. Arbetsredskap för mig som massör kan vara knogar, fingrar, underarmar eller armbågar. Vi jobbar hela tiden tryggt och säkert inom en smärtgräns för dig på 4-5 på en 10-gradig skala. Massagen utförs på bänk, men är mera aktiv och rörlig för dig som tar emot den, då du behöver byta från sidoläge, magläge, ryggläge vartefter vi hittar dina problemområden.
  • Myofascial release

   800 kr
   Vi är alla lika utseendemässigt med de skador vi själva genom diverse olyckor och trauma har utsatt eller blivit utsatta för ser väldigt olika ut. Med andra ord de fasciala (bindvävs) spänningarna var och en har är väldigt olika.
   Det är därför Myofascial release blir så magiskt. Terapeuten lägger händerna på oftast i en korshandsrelease över en muskel och låter händerna sakta smälta ner in i vävnaden. Efter ca 2 minuter känner man hur vävnaden är redo att ta emot en varsam stretch och då drar man mycket försiktigt isär händerna tills man känner vävnadsspänning mellan dem. Med händerna har vi då nått mycket längre ner i kroppen än vad en normal klassisk svensk massage någonsin skulle nå. Vävnaden har på grund av olika vektorer av spänning dragit på sig en uttorkning av den vätska som flödar inom oss, den s.k. Interstitiala vätskan. Med hjälp av det lätta trycket och värmen från terapeutens händer ändras viskositeten i vätskan från att tidigare ha varit mer trögflytande till dess motsats. Fysiken bakom ovanstående kallas för piezoelektricitet och finns massor att läsa på nätet om du är mer nyfiken.
   När vissa muskelgrupper har fått sina spänningar släppta kan terapeuten sedan lägga kunden på ett par block för att balansera ett bäcken. Lika viktigt som att balansera bäckenet är det också att man balanserar käken.

   När man kommer för en Myofascial release behandling gör jag en noga utvärdering av om ditt bäcken ligger som det ska och tittar var du har dina bindvävsspänningar längs med kroppen.
  • Akupunktur 1:a gångs besök

   600 kr
   Under ditt första besök reder vi ut din sjukdomshistoria för det problem du söker för. Jag kommer att ta din puls och du kommer att ligga med nålar i 21 minuter.
  • Akupunktur efterföljande besök

   450 kr
   Vi fortsätter att behandla dina besvär med akupunktur. Du ligger med nålar i 21 minuter.
  • Djupvågsbehandling

   från 400 kr
   Djupvågsbehandling är en ny behandling av fascia/bindväv som effektivt och skonsamt ökar rörlighet och släpper på värk och muskelspänningar.
   Skonsam och behaglig
   Behandlingen förbättrar flöde och cirkulation. De första kunderna har sagt att kroppen känns som bomull efteråt eller att man känner sig lätt som en fjäder.
   Maskinen man behandlar med pulserar med 400-1200 vibreringar/minut och bindväven stimuleras som ringar på vattnet.
   Behandlingen kostar 750:-/h. Dvs 375:- för en halvtimma.
  • Fysiotejpning

   150 kr
   Du beskriver vad du behöver hjälp med och vi tejpar dig inför en tävling, eller ett kroppsproblem du upplever i samband med din träning. Eller har du helt enkelt ett ryggskott och vill inte att någon ska ta i dig, precis just nu!
  • Företagsyoga

   1 500 kr
   Boka in ditt företags medarbetare för att prova på yoga!
  • Reiki

   från 300 kr
   Reiki 霊気 är en form av japansk handpåläggning som skapades av Usui Mikao 1914. Reiki är en healingform där klienten ligger i skön avslappning på en madrass på golvet. Genom energier kommunicerar klientens kropp med mina händer och intuitivt placerar jag mina händer på klientens huvud för att återställa obalanser och ge ny kraft.
  • Yogamassage

   750 kr
   Massage och yogabaserad stretching stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet.
   Yogamassage är en avkopplande men samtidigt aktiv form av massage där massage, stretching och andning kombineras vilket stärker kroppens naturliga tillstånd av hälsa.
  • Öronakupunktur

   600 kr
   Vi går först noggrant igenom din sjukdomsbild. Därefter letar jag aktiva punkter i dina öron och därefter diskuterar vi gemensamt om vi använder kulplåster, nålar eller långtidsnålar.
 • Gruppbokningar

  • Yoga

   Hatha yoga med asanas, avslappning

   Nybörjarkurser i hathayoga

   Yinyoga, meditativ yoga där man sitter eller ligger in i yogapositionerna och stannar i 5 minuter

Om oss

Anna-Lena N Sederowsky

När jag började som egen företagare var jag "bara" yogamassör och yogalärare. Det som är unikt med mig är att jag tycker att det är roligt att utveckla min verksamhet och sedan starten 2014 har jag utbildat mig till akupunktör och yinyogalärare. Därtill har jag tagit in djupvågsbehandling som ytterligare en terapiform hos mig.

I yogamassagen får många kunder det som de har saknat hos en vanligt massör. Hos mig tänjer vi och stretchar dina muskler utifrån de gränser som Du sätter. Resultatet blir ofta en "lättare" kropp och en gladare knopp.
I yogamassagen ingår över 100 olika stretchar för kroppen, många av dem kan man inte utföra på egen hand. Under en vanlig behandling får du ta emot ca 20-25 stretchar utifrån de problemområde du har.

I djupvågsbehandlingen jobbar vi med att mjuka upp kroppens bindväv. Idag vet man att det finns 5 gånger mer smärtreceptorer i bindväven än vad det gör i vår muskulatur. Så när vi får smärtsignaler är det mest troliga att din bindväv inte är tillräckligt töjbar och återfuktad.

Att bli färdig akupunktör har för mig varit en livslång dröm. Att kunna påverka kroppen med nålar för att generera egen läkning och slippa äta en massa läkemedel är för mig det absolut ultimata läkningsmetoden.

Som komplement till massagen och akupunktur rekommenderar jag att du kommer och provar på yoga. Jag har klasser i nybörjaryoga, hatha yoga och yin yoga.

Jag har klasser på min mottagning på Stora gatan 6. Det är alltid drop-in yoga och därför krävs det att du anmäler dig så att du säkert får en plats. Det ger dig det fina komplementet av att du fortsätter där massagen tog slut.

Jag är utbildad akupunktör, yogamassör, yogalärare, reikihealer och livscoach. Under hösten 2018 kommer jag att läsa 2 kurser i öronakupunktur.

Utbildning

 • NLP-practionner 2006, coach
 • NLP-master practionner 2007, coach
 • NLP Trainers Trainer 2008, coach
 • ICF-certifiering 2009, coach
 • Reiki Healing, Indien 2011
 • Vidya yoga i Indien 2011
 • Yin yoga instruktör 2017
 • Yogamassör: Axelssons i Sthlm 2014/15
 • Arcanum Utbildning 60p basmedicin 2015- 2018
 • Ahrenmark akupunktur, Örebro 2015-2018
 • Klassisk kinesisk akupunktur
 • Öronakupunktur, Kajsa Landgren 2018
 • Deep tissue massage och Myo Fascial Release, Art RIggs 2019
Anna‑Lena N Sederowsky

Omdömen

4.8
200 omdömen
8 aug 2020
Helt fantastiskt, Anna-Lena är ett proffs,vet vad hon gör och kan förklara det på det bra sätt, ser framemot varje besök....
Alf B
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 10 aug 14:54
Tack så mycket Alf för dina fina ord! Det värmer ett terapeuthjärta!
4 aug 2020
Kunnig och resultatinriktad
Elin G
22 jul 2020
Den va bra hon viste vad hon gjorde
Stefan A
18 jul 2020
Super bra upplevelse. Jag kan absolut rekommendera andra.
Lone
16 jul 2020
Trevlig och avslappnad personlighet. Deep tissue massagen gjordes utifrån min smärtgräns. Känns skönt och behövligt för kroppen. Jag är nöjd och har bokat en ny behandling.
Annelie G
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 18 jul 10:12
Tack Annelie för ett trevligt möte!
6 jul 2020
Suverän behandling och kundkänsla
Patrick D
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 18 jul 10:14
Vilken fin komplimang! Tack Patrick!
30 jun 2020
Professionell
Samuel G
15 jun 2020
Djupvågsbehandling var välbehövligt. Kommer igen.
Ulf S
15 jun 2020
Speciell, hade inte testat djupvågsbehandling tidigare. Men tyckte det var bra för mig
Annelie M
29 maj 2020
Mycket kunnig och intresserad av min problematik
Susanne S
28 maj 2020
Super! Allergin försvann i ett nafs.
Verifierad kund
28 maj 2020
Utmärkt bra
Anette J
19 maj 2020
Skönt och ovant på samma gång
Elin L
8 maj 2020
Det var mitt första besök, kände mig trygg och väl omhändertagen. Hon utstrålar kunnighet och professionalitet
Ninni L
6 maj 2020
Jättebra, rekommenderas
Tommy L
9 apr 2020
Perfekt, kommer gärna tillbaka.
Lars H
8 apr 2020
AnnaLena är mycket kunnig och ger bra behandling som känns effektiv. Hon har dessutom ett fantastiskt sätt att måna om en, så man känner sig sedd och omhändertagen.
Lina A
23 mar 2020
Djupvågsbehandlingen var helt magisk! Passade perfekt till mej som har tre diskbråck i nacken
Lina L
22 mar 2020
En skön känsla av att inte ha sååå ont när jag går från Anna-Lena. En annan känsla är att hon får mig att tro att det verkligen finns hjälp att få när sjukvården inte har så mycket att komma med.
Sanela A
20 mar 2020
En ny spännande upplevelse, yogamassage!
Thommy W
18 mar 2020
Går hem efter en riktig genomkörare, laddad med ny energi! - Igen...!
Annika D
3 mar 2020
Kändes väldigt bra med djupvågen..
Jan K
9 feb 2020
Väldigt bra. Hon är närvarande och fokuserar på en när man är där.
Verifierad kund
3 feb 2020
Tack för idag. Du är DUKTIG. Jag kommer snart igen.
Maysara A
27 jan 2020
Går på nybörjar och yinjoga och det gör susen för min onda rygg och stela kropp! Anna-Lena guidar oss smidigt igenom både positioner och yogans ursprung.
Tuija E
14 jan 2020
Stor förståelse för problemet. Hade en plan/lösning för hur vi skall gå vidare med behandlingen. Lugn och kunnig.
Kent H
12 dec 2019
Mycket bra, de kändes i varenda muskel men var Samtidigt skönt. Rekommenderas varmt
Anna L
4 dec 2019
Fantastisk lärare! Det här känns som riktig yoga. Kroppen har aldrig känt sig så smidig och smärtfri.
Verifierad kund
19 nov 2019
En räddare i nöden i form av en kunnig och härlig person !
Richard M
13 nov 2019
Så nöjd! Känner mig som en ny människa efter behandlingen. Anna-Lena är mycket kompetent och ser till kundens individuella förutsättningar och behov.
Frida M
Svar från Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur: 13 nov 2019 17:38
Tack för ett finfint omdöme!
Massage Köping > Anna-Lena Yogamassage & Akupunktur
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter