Vadstena Slott

Välkommen till Vadstena Slott!

Vadstena slott är Sveriges bäst bevarade renässansslott. Men slottet besöks inte bara av personer med intresse för renässansens minnesmärken. Här möter man året om en levande byggnad där olika verksamheter pågår.

Boka tid

  • Barnvandring

   På vår barnvandring får barnen följa med en prins eller en prinsessa och en vakt på jakt genom slottet efter ett porträtt av Erik XIV. I jakten på den försvunna tavlan får barnen höra om livet i slottet.
  • Försvarsguidning

   Här visas slottet som försvarsfästning,ni följer med befälhavare Peder Ribbing på turen genom försvarsverken. Han fokuserar på kanontornen, skyttegångarna och talar om den tid då slottet var belägrat av danskarna 1567 och hur krig gick till på 1500-talet.
  • Makt & Kärlek

   Ytterligare än av våra dramatiserade visngar. Året är 1580. Katarina Jagellonica och kung Johan III har nyligen anlänt till slottet. De tar med sig besökarna genom slottets salar och fokuserar på berättelser om makt och kärlek under 1500-talet.
  • Mat & fest under vasatiden

   Du får under ledning av en historisk person besöka slottets kök och höra om vilka som jobbade där och hur maten lagades till. Sedan vidare till slottets festsalar och skildringarna av Vasakungarnas festligheter.
  • Nattvandring

   Detta är en utav våra dramatiserade guidningar som äger rum kvällstid i slottet, som släcks ner och blir lite dunkelt. Här kan besökarna stöta på en kung eller en drottning, prinsessan Cecilia eller kanske en egensinnig vakt som på ett mer levande och dra
  • Renaissance tour (eng)

   During the renaissance tour, you are guided by the one of the kings or queens of 16th century. They will tell you about the history of the castle and Sweden during the 16th century.
  • Renässansguidning

   Detta är vår klassiska slottstur, med en historiskt klädd guide som föreställer någon av vasatidens kungligheter som berättar om slottets historia. Ni får följa med genom slottets salar och höra vad som försiggått här, hur man levt och historier från kung
  • Vasatidens kvinnor

   Hur såg kvinnornas roll ut och vilka var förväntningarna? Hör berättelserna om Gustav Vasas beryktade dotter Cecilia och Erik XIVs älskarinna och fru Karin Månsdotter och många andra av tidens framstående kvinnor.
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter