Golfstore Academy Nyköping

Välkommen till Nyköping Shop & Golf Academy
Här på vackra Nyköpings Golfklubb driver vi vår Golfstore Flagship Store & Studio, vilket betyder att vi erbjuder en upplevelse som är lite utöver det vanliga. Vårt mål är service i världsklass, att våra elever ska ha roligt, utvecklas och spela bättre golf ute på banan.
Under hela året erbjuder vi Custom Fitting av klubbor, ett enormt stort utbud av det senaste inom golfkonfektion, företagsförsäljning med loggade produkter till företag och ett brett utbud av privat- och gruppträning med olika teman och inriktning.

Välkomna önskar,
Micaela Otterström & Patric Otterström-Löfgren.

Boka tid

  • Lektion

   från 500 kr
  • Lilla Lektionspaketet 5x25 min

   2 495 kr
   Vårt minsta paket är utformat för elever som önskar en snabb och funktionellt användbar analys av både sin svingteknik och fysiska förmåga. Kopplingen däremellan ger en mycket god grund för en enklare, men givetvis helt individuellt utformad utvecklingsplan. Golfsvingen filmas i kombination med att viktiga mätvärden från FlightScope definieras. Därefter utformar vi individuella träningspass med inriktning och innehåll baserat på det första analyspasset och elevens egna önskemål. Efter varje enskilt pass laddas feedback, bilder och videos upp på ett personligt konto via Coach's Eye.
  • Stora Lektionspaketet

   4 995 kr
   Ett paket som riktar sig till elever som önskar en lite djupare analys av sitt golfspel och över en längre tidsaxel med mer kontinuerlig återkoppling. Det inledandet passet på 50 minuter inkluderar en noggrann FlightScope-analys av svingtekniken. De efterföljande och helt individuellt utformade träningspassen kopplas till elevens svingteknik, specifika spelmoment samt områden som leder till ett tryggare spel och förbättrad score. Efter varje enskilt träningspass får eleven en sammanfattning som sedan utvecklar grunden för hur nästkommande träningspass, tidslängd och innehåll planeras. Eleven får också konkreta tips och råd för hur den egna träningen mellan träningspassen vi har tillsammans bäst ska bedrivas. Att Träna På Att Träna är ett begrepp vi etablerar tillsammans, vilket snabbt skapar funktionella verktyg för att skapa goda vanor och rutiner för elevens egen träning. Efter varje enskilt pass laddas feedback, bilder och videos upp på ett personligt konto via Coach's Eye.
  • Premium Lektionspaketet

   8 995 kr
   Det största träningspaketet är ett mera omfattande utvecklingsupplägg som riktar sig till elever med hög ambition. Guldpaket spänner därför över den längsta tidsaxeln med tillgång till ett stort antal uppföljningspass. Precis som i de andra lektionspaketen görs en inledande FlightScope-analys av elevens svingteknink samt att den fysiska förmågan definieras via en individuellt utformad screening. Informationen från svinganalysen och den fysiska screeningen sätter därefter grunden till hur vi tillsammans formar en helt individanpassad utvecklingsplan. Den löpande feedbacken efter varje enskilt träningspass kombinerar prioriterade förbättringsområden med konkreta tips och råd för hur den egna teknik och fysträningen mellan de inplanerade gemensamma träningspassen bäst ska bedrivas. Ett av träningspassen i premiumpaketet rekommenderar vi att vi fokuserar helt åt tekniken och grunderna inom puttning. Ett annat viktigt och mycket inspirerande moment i guldpaketet är när vi tillsammans i en coachande process flätar samman alla olika utvecklingsdelar under ett 9-håls spelpass på banan.
   Det sista och avslutande träningspasset blir sedan målgången för den progressionsresa som garanterat gjorts. Efter varje enskilt tränings- eller spelpass laddas feedback, bilder och videos upp på ett personligt konto via Coach's Eye
  • Driver Fitting

   800 kr
   Hur går en Driver Fitting till?

   Spelaren börjar slå med sin befintliga driver där vi med data från FlightScope snabbt får reda på vad vi har att utgå ifrån. Nästa steg är att definiera vad vi vill få ut av den nya klubban alternativt vad vi kan förbättra med den befintliga. Bestämmer vi oss för en ny klubba kommer vi därefter välja ut vilket klubbhuvud som bäst passar spelaren när det kommer till utseende, känsla och egenskaper. Vi börjar alltid med klubbhuvudet då det har störst inverkan på bollflykten. Därefter testar vi ut skaft, dess längd och egenskapsprofil. Vi ser till att det är tillräckligt styvt för att minimera spridning i kombination med att skaftet ska ge bra kontroll samtidigt som det måste finnas tillräckligt med flex för att ge en god känsla, rätt höjd och bollflykt. Avslutningsvis bestämmer vi grepp och grepptjocklek.

   Bokning sker via Time Center alternativt kontakta Patric på 070-754 02 65.
  • Järn-& Hybrid Fitting

   800 kr
   Hur går custom fitting av järnklubbor och hybrider till?

   Den direkta anpassningen startar med att vi först bestämmer rätt skaftlängd och lievinkel. Nästa steg är att bestämma skaftflex, flexpunkt och inte minst klubbmodell. Vi har ett stort utbud av klubbmodeller och skaftvarianter från Titleist, Callaway, Ping, Cobra och Taylor Made vilket gör att vi garanterat hittar en kombination som är optimal för varje elevs individuella och unika behov. Det som avrundar denna fitting process är att bestämma greppmodell och set make up, vilket är den mix av klubbor som ska ner i bagen så att alla klubbor fyller en given funktion. Detta blir ofta en mix av järnklubbor och hybrider eller kanske en utility järnklubba för att göra övergången till spelarens metal woods så lättspelad som möjligt.

   Bokning sker via Time Center alternativt kontakta Patric på 070-754 02 65.
  • Wedge Fitting

   800 kr
   Hur går en Wedge Fitting till?

   Till skillnad från det mesta vi gör kopplat till club fitting som normalt sett sker i vår studiomiljö går vi i detta fall gärna utanför studions väggar och till den miljö och underlag där wedgar används. Runt green och i bunkersand görs denna fitting process allra bäst. Men, vi inleder i studion för att mäta loften och värdera slaglängden med järnklubborna och därefter bestämmer vi hur många wedgar spelaren ska ha samt vilka lie och loft som passar bäst. Detta för att ha rätt längdskillnad i övergången mellan järnsetets klubbor och uppsättningen wedgar.


   Sedan går vi ut och testar vilken sula och bounce varje enskild wedge ska ha. Sulans utformning och dess bounce påverkar hur klubban kommer att reagera när den träffar marken. En klubba med bredare sula och med mycket bounce tenderar att studsa mer mot underlaget medan en klubba med smalare sula och mindre bounce kommer gräva ner bladet mer i underlaget. Med hjälp av rätt loft, lämplig sula och bounce på varje wedge ser vi till att få fram en bollflykt och ett spinntal som gör att spelet in mot green blir både säkrare och mera exakt.

   Bokning sker via Time Center alternativt kontakta Patric på 070-754 02
  • Putter Fitting

   600 kr
   Hur går en Putter Fitting till?

   Det inledande steget i denna process är att vi på individuell basis med alla våra elever gör en put stroke screening för att få en första uppfattning av hur eleven vid uppställningen siktar och sätter bollen i rullning mot målet. Vi får därmed en bild av hur den befintliga puttern och tekniken som används matchar spelarens faktiska behov av lämplig loft, skaftlängd samt det vi benämner som face rotation i kombination med face hang, dvs hur klubbhuvudets designstil och skaftinfästning naturligt skapar en square position vid bollträffen.


   Ett annat mera fiktivt mätvärde vi värderar och belyser tillsammans med våra elever är ett handicap i puttning som vi får fram genom screening processen. Ett intressant delvärde av det totala sammanhanget i spelet som väldigt ofta inte är det samma som elevens befintliga spelhandicap. Det avslutande momentet är att använda elevens data från put stroke screeningen för att stimulera till en direkt korrigering av elevens teknik och tillföra nya funktionella rutiner i uppställning, sikte och stroke.

   Bokning sker via Time Center alternativt kontakta Patric på 070-754 02 65

Om oss

Patric Otterström

Möt våra tränare och personal inom Nyköping Shop & Golf Academy.

Vi är ett tight team med massvis av kunskap och erfarenhet. Mötet med elever, medlemmar och gäster betyder allt för oss. På vår hemsida https://nykoping.golfstore.se/golf-academy/team-tranare/ kan du lära känna oss bättre. Vi ser verkligen fram emot att få träffa dig när du besöker vår akademi, shop eller spelar våra vackra banor.

Utbildning

 • PGA & SGF Högre Tränarutbildning.
 • Titleist Performance Institute.
 • KINEXIT.
 • FlightScope.
Patric Otterström
Golf Nyköping > Golfstore Academy Nyköping
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter