MittHav

Projektet ägs av Leander Nordvästra Skåne med Öresund.

Boka tid

  • Havets biologiska mångfald genom ett stereomikroskop

   Lektionen är tänkt som en fortsättning på Håva vid stranden lektionen men kan också vara fristående.
   I klassrummet får eleverna med hjälp av våra stereoluppar undersöka och upptäcka den biologiska mångfalden i havet med hjälp av plattor som suttit ute i olika hamnar.
   Undervisningen bygger på en beprövad undersökningsmetod med VIRTUE- plattor.
   Lektionen är anpassat för 26 elever + lärare . Minst två lektioner behöver bokas, efter vara andra, samma dag av samma skola.Lektionen tar ca 2 tim.
   Vänder sig till åk 4-9.
  • Håva vid stranden - Havets ekosystem

   Vi ses på en strand nära er skoal. Marinbiologen kommer ditt med utrustning. Under cirka 1,5 timme undersöker vi stranden och vattnet ut till knädjupt.
   Mins två pass efter varandra måste bokas av en skola.
   Efter bokningen kommer du att i god tid bli kontaktad av oss för att planera allt praktiskt. Vi kommer även till er bäck eller sjö.
   Vänder sig till åk 1-9
  • Lär känna några havsdjur

   Marinbiolog kommer till ert klassrum med några djur som lever i havet här utanför. Vi visar bilder och berättar om djurgrupper och om djuren här omkring. Eleverna kommer nära och får känna på en del av djuren.
   Vår önskan är att man på mellanstadiet bokar in två lektioner samma dag. Anpassat till 26 elever + lärare. Lektionen tar ca 2 tim.
   Vänder sig till åk 1-6.
  • Vår blå planet- massor av vatten

   Marinbiolog kommer till ert klassrum, visar bilder, berättar och experimenterar med vatten. Vi börjar med en vattenmolekyl och hur vatten beter sig.
   Vatten är livsviktigt för oss och allt levande. De finns olika vatten, söt-, salt-, brackvatten, går allt vatten att dricka? Var finns allt vatten?
   Anpassat till 26 elever + lärare.
   En skola behöver boka in två lektioner efter varandra samma dag. Lektionen vänder sig till åk 3 - 6.
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter