Helahuma Jan Waldenströms Gata 35 Malmö

4.8
(932)
Varmt välkommen till Helahuma kiropraktik och massage på Clinical Research Centre, Skånes universitetssjukhus, Malmö.

Vår legitimerade kiropraktor Marie Tånnander erbjuder en mjuk men kraftfull form av kiropraktik som kallas Network Care för dig som vill skapa långsiktiga strategier för hälsa. Behandlingen syftar till att omorganisera och uppgradera kroppens förmåga till självläkning.

Många som går på Network Care
uttrycker resultat som: mindre smärta, ökad rörlighet, mer trygghet, bättre sömn, mindre oro/ångest/nedstämdhet, mer energi, ökad stresstålighet, en ökad förmåga att känna glädje och njuta av livet m.m.

Se hemsidan (länk nedanför kartan) för mer information och tidbokning hos Marie.

Hos oss kan du få även få effektiva massagebehandlingar av våra Medicinska massageterapeuter Daria, Sara och Per samt hos Robert och Erika (massagepraktikant).

Boka tid

Om oss

Ann-Charlotte Nyblom

Jag är certifierad Massör av Branschrådet Svensk Massage och är färdig medicinsk massageterapeut i maj 2022. Jag har genomgåntt min utbildning på Bergqvist massage- och friskvårdsutbildningar.

Jag använder mig av Svensk klassisk massage som grund i mina behandlingar för ökad cirkulation till spända muskler, vid stelhet och träningsvärk samt vid spänningshuvudvärk.

Att se en kund lämna massagebänken med en känsla av att muskelspänningarna släpper gör mig genuint glad.

Bokar du en massage hos mig kan jag även ge råd om träning av specifika muskler och föreslå stretchövningar om det finns behov av det.

Alla behandlingar individanpassas.

Utbildning

 • Certifierad Massör av Branschrådet Svensk Massage
 • Jag har genomgått utbildning till medicinsk massageterapeut på Bergqvist massage- och friskvårdsutbildningar i Malmö (färdig maj 2022)
 • Ger svensk klassisk massage som anpassas efter kunden.

Barbara Lörincz

Barbara Lörincz är Diplomerad massageterapeut och har 5 års erfarenhet som massör. Hon erbjuder klassisk svensk massage, lymfmassage, deep tissue massage och koppning.

Hon är auktoriserad yogalärare hos Internationella Yoga Alliance med E-RYT 500. Hon har utöver sin Yinyoga utbildning en grundutbildning i klassisk yoga och meditation.

Genom praktiserandet av taktil beröring i Yinyogan väcktes Barbaras intresse att nå en djupare kunskap och förståelse för kroppens anatomi och fascia. Det intresset ledde till att hon idag är utbildad massageterapeut. Hennes specialitet är en djupvävnads massage med dearmouring effekt där bindväv såväl som mentala & kroppsliga spänningar löses upp. Detta kombinerar hon vid behov med koppning. Hon har en stark intuitiv känsla för att hitta och lösa upp djupliggande spänningar. Varje behandling utformas unikt utifrån individens behov och besvär.

Hon är en mycket uppskattad yogalärare som är känd för sitt personliga och genuina sätt att guida och hålla en trygg plats. Hon har utvecklat en egen stil där hon blandar klassisk Yin med terapeutisk Yinyoga, somatisk yoga och myofasial release. Detta kombineras i ett ständigt flöde med andningsövningar och mindfulness tekniker. Varje klass är unik i sin utformning. Barbara sammanlänkar den spirituella åskådningen med modern forskningen. 


Utbildning

 • Lymfmassage
 • Det är en behandlingstyp som passar alla men speciellt du som har någon typ ödem, primärt eller sekundärt efter tex operation, lipödem, fibromyalgi, restless-leggs, stress, ångest, trötthetssyndrom, hormonell obalans eller allmän känsla av att vara svullen.
 • Trögt lymfsystem, ödem och stockningar orsakas bland annat av stress, operationer, borttagning av lymfkörtlar i samband med cancerbehandling, gamla skador(ärrvävnad), hårt träning, inaktivitet, hormonella obalanser, kost eller mediciner som kroppen inte hinner rensa ut. Det kan även vara medfött.
 • Lymfsystemet är en del av människans reningsverk; det befriar bindväv från slaggprodukter som döda celler, bakterier, virus och andra patogena organismer. Ett dåligt lymfflöde och stagnerande lymfvätska kan vara orsak till olika sjukdomar.
 • Lymfmassagen består av en kombination lätta, mjuka rörelser i lymfnodernas riktning. Genom lätta strykningar och tryck vill man få lymfan att flöda, och detta kombineras med djupandning och några djupare grepp för att lösa upp fibroser eller stopp.
 • Deep tissue massage (Djupvävnadsmassage)
 • Deep tissue massage är avsedd att lindra svåra spänningar i muskler och bindväv eller fascia. Denna typ av massage fokuserar på musklerna ligger under ytan i det övre musklerna. Deep tissue massage rekommenderas ofta för personer som upplever konsekvent smärta, är involverade i tung fysisk aktivitet (såsom idrottare), och patienter som har lidit fysisk skada. Det är inte ovanligt för mottagare av djup vävnad massage för att få sin smärta ersätts med en ny muskelvärk för en dag eller två. Djup vävnad arbete varierar kraftigt.

Cecilia Hjälmroth

En dag för 20 år sedan satt jag och grät vid mitt skrivbord på jobbet pga av för hög arbetsbelastning. Det var efter det min resa började inom hälsa. Jag började läsa till Kroppsterapeut i Stockholm år 2000 och det ledde till ett jobb som massör på Vasastans kiropraktor klinik. Efter något år ville jag öka mina kunskaper och läste även till Näringsterapeut på samma skola. (NNFS)

2005 läste jag till Medicinsk Massageterapeut på KomplementärMedicinska Högskolan i Malmö. Jag blev klar 2006 och jobbade därefter på I.M.C i Malmö i 10 år och gick en del kurser som hölls av dem bl.a i massage med ortopedisk inriktning.
Jag har även utbildning i koppning, triggerpunkter, hårmineralanalys och gravidmassage - med en speciell gravid madrass med plats för magen.
Ett annat stort intresse är att minska inflammationer i kroppen och jag mäter 11 olika fettsyror med hjälp av ett enkelt blodtest. Viktigt att ha balans mellan dem och inte ha för lite omega 3 i blodet (vill du veta mer om det kan jag rekommendera flera poddar, YouTube föreläsningar i ämnet).
Från oktober månad kan jag också mäta din tarmflora - mer information om det kommer. (80% av vårt immunförsvar sitter nämligen i tarmen. Tarmen och hjärnan hänger ihop :)
Jag använder bara oljor i massagen som man kan äta som tex, olivolja, sesamolja, mandel olja mm. Man ska inte ha något på huden som man inte också kan äta. Huden är kroppens största organ!

2015 ville jag testa mina vingar genom att öppna en restaurang som jag (vi) tyckte fattades på marknaden, In the Pink- Real Food and Coffee med inrikting av hel o ren mat, glutenfritt samt lågkolhydrats kost. Föreläsningar inom hälsa o biohacking.
Det var en härlig resa och lärdom men vi fick tyvärr stänga ner då Corona blev för tuff för oss.

På fritiden spelar jag gärna golf, paddel och lite badminton, och så mediterar jag. Jag promenerar gärna i skogen för att hämta kraft samt plocka svamp och bär. Brinner även för Wim Hof andning, sömn, hrv mm.

Utbildning

 • Jag är av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi certifierad medicinsk massageterapeut (KomplementärMedicinska Högskolan 2005) och av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör.

Erika Persson

Jag är Erika och är av Branchrådet Svensk Massage Certifierd Massör.

Jag utför klassisk svensk massage som jag anpassar efter dina behov. Behöver du hjälp med knutor och triggerpunkter så behandlar jag dessa, eller så är det mer en avstressande massage som du behöver och då fokuserar vi mer på en mjuk och avslappnande stund. Jag jobbar även med stretch vid behov och kan ge råd för hur du kan förbättra din rörlighet på egen hand.

Jag har gått mitt första år på Bergsqvist Massageutbildning. Nästa läsår kommer jag läsa vidare till Medicinsk massageterapeut. Utbildningen innefattar förutom massage bl.a. samtalscoachning, kostrådgivning utbildning till personlig tränare, som jag hoppas kan addera mervärde även för de som besöker mig för en massagesession.

Jag är uppväxt ute på Österlen och flyttade till Malmö efter studenten och sen dess har detta varit min stad. Förutom att bo och jobba inom olika serviceyrken i Malmö, så har jag spenderat fyra år i Amsterdam, där jag tog kandidatexamen i "Liberal Arts and Science" vid Amsterdam University College (AUC). Det är ett interdiciplinärt program med stor frihet kring läroplanen där jag läste bl.a. mycket psykologi, sociologi, antropologi och olika ämnen inom hälsovetenskap.

Hälsa och friskvård har alltid varit ett stort intresse med en förkärlek för holistisk medicin. Jag är övertygad om att människan fungerar som en helhet och därför behöver behandlas därefter. När jag fann utbildningen på Bergqvists föll alla pusselbitar på plats; service-erfarenheten, mina intresse, studierna i Holland samt min inre längtan efter möten med människor där jag hjälper dem till förhöjd livskvalitet.

Ser fram emot att träffa dig!

Utbildning

 • Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör
 • Utbildas till Medicinsk Massageterapeut på Bergqvists massage- och friskvårdsutbildningar (färdig 2023)
 • Ger svensk klassisk massage med behandling av triggerpunkter och avslappningsmassage

Magdalena Lepp

Mitt namn är Magdalena, och min väg hit som terapeut började i Berlin efter studenten. Där blev det både skolmedicin, kranio sakral terapi, meditation och så den stora grundstenen i mitt yrke - massagen.

Den helande kraft i beröring lärde jag mig på min första massagekurs. Detta kom att lägga grunden för mitt tänkande och sätt att arbeta i den terapeutiska rollen. Vidare utvecklade jag mig genom min kurs till meditationslärare, och mitt intresse väcktes ännu mer för att kunna hjälpa mina medmänniskor - både med ord och beröring.

Inre lugn, inre kraft att läka sig själv och medkänsla blev nyckelord för mig på min resa.

Att träna sig frisk har jag fått på riktigt lära mig under Bergqvists utbildning, och brinner nu för att finna vägar, möjligheter och motivation till träning för att lösa och lindra problem, samt stärka upp på både kropp och själ.

Att kunna hjälpa medmänniskor finna sin inre styrka, sitt inre lugn och livslust, är min passion och mål inom mitt yrke.

Utbildning

 • Medicinsk Massageterapeut 2018 - 2020
 • Bergqvists Massage & Friskvård , Malmö
 • Kurs till Meditationsledare, Berlin 2016 - 2017
 • Grundkurs Kranio Sakral Terapi , Wolfgang Rühle, Berlin 2015 - 2016
 • Grundkurs Massage vid Arche Medica, Berlin 2015 - 2016
 • Studerat skolmedicin vid Arche Medica, Berlin 2014 - 2016

Per Bankemo

Svensk Klassisk Massage i behandlande och avslappnande syfte.

Triggerpunkter, PNF och PRT (Positionell relaxationsteknik)

Utbildning

 • Utbildning: Medicinsk Massageterapeut, Hälsoteket 2008.
 • Certifierad Massör av Branschrådet Svensk Massage.
 • Jobbar även på Gerdahallen i Lund sedan 7 år tillbaka.

Sara Johansson

Jag jobbar främst med massage, triggerpunkter, koppning, medicinsk laser och ger enkla stretchövningar som du kan göra hemma. Varmt välkommen.

Utbildning

 • Certifierad Medicinsk Massageterapeut av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi (BMM)
Ann‑Charlotte Nyblom
Barbara Lörincz
Cecilia Hjälmroth
Erika Persson
Magdalena Lepp
Per Bankemo
Sara Johansson

Omdömen

4.8
(932)
22 jul 2022
Otroligt bra
Ewa T
19 jul 2022
Fantastiskt!
Katarina S
7 jul 2022
Feeling very relaxed and like i have a new shoulder!
James R
6 jul 2022
Super!
Katarina L
3 jul 2022
Alltid lika fantastiskt!!
Natali J
29 jun 2022
Tack för en mycket välgörande massagebehandling!
Magnus H
14 jun 2022
Cecilia var suverän och massagen hjälpte mycket
Thomas G
10 jun 2022
Service punktlig och korrekt. Fina lokaler. Massagen som jag fick är outstanding! Njuter av en avslappnad och mörbultad nacke/rygg.
Anne M
7 jun 2022
Bra genomgång och tips på att motverka framtida spänningar.
Verifierad kund
5 jun 2022
Sara är en stjärna. Kommer aldrig att gå till någon annan.
Verifierad kund
31 maj 2022
Härlig behandling, bra tips och råd! Rekommenderas!
Jenny D
30 maj 2022
Bra proffsig gav resultat. Jag heter dock inte Cecilia utan Lena
Cecilia L
19 maj 2022
Så proffsigt och kunnigt bemötande!
Magnus B
9 maj 2022
Alltihop var utmärkt.
Lillian N
4 maj 2022
Duktig och hjälpte mig väl. Kommer boka fler besök
Rebecka P
23 apr 2022
Fantastiskt, otroligt proffsigt.
Inga W
21 apr 2022
Allt var till belåtenhet Jag kände mig som en ny människa efteråt Supernöjd
Anette R
21 apr 2022
Under mitt första besök, blev jag inte bara glatt överraskad utan även supernöjd med både mottagandet och själva behandlingen.
Mongi B
19 apr 2022
Fantastisk duktig
Håkan L
14 apr 2022
Mycket kunnig personal! Bra behandling!
Kenza S
12 apr 2022
Väldigt duktig personal
Ghada P
16 mar 2022
Toppenmassage!
Verifierad kund
11 mar 2022
Mycket bra och effektiv
Krister N
5 mar 2022
Amazing service
Jose Luis U
3 mar 2022
Proffsigt och kunnig massör med mycket bra service känsla.
Verifierad kund
18 feb 2022
Fantastiskt bemötande, kunning massör. Är supernöjd och kommer säkert tillbaka!
Vesna T
17 feb 2022
Svävade ut som på små moln. Inget ont bara känning var jag behandlats
Kitty S
9 feb 2022
Jag fick den bästa massage jag gått på mycket länge. Magdalena är kunnig och har ett bra grepp i nyporna. Jag är väldigt nöjd.
Lars P
3 feb 2022
Fantastisk men lite smärtsam så klary
Verifierad kund
21 jan 2022
Mycket trevligt bemötande, omtänksam och engagerad.
Jessica M
Massage Malmö > Helahuma
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter