Laurus Friskvård

Boka tid

Om oss

Lawrence Houston-Martin

Massage:

Jag specialiserar mig inom rehabiliterande massage. Ofta känd som Klassisk Svensk Massage.

Metoden motverkar och förebygger muskel- och ledrelaterade besvär genom djupvävnadsarbete, stretching, triggerpunktsstimulering, samt den muskelspänningslossande tekniken känd som Strain & Counter-Strain.Reflexologi:

Även känt som zonterapi.

En manuell behandlingsmetod som verkar genom fokuserad stimuli. Enligt reflexologins principer finns ett flertal referenspunkter som kopplar till specifika anatomiska delar och system. Problem reflekteras genom sina associerade punkter, ofta som förhöjd beröringskänslighet. Genom att stimulera dessa punkter korrekt kan en reflexolog både lokalisera problem samt främja kroppens eget reparationsarbete.

Då vi vardagligen har flera inre processer som måste hållas igång parallellt (andning, nybildning av vävnader, ämnesomsättning osv.) kan en aktiv läkning lätt hamna på efterkälken. Reflexologi kan öka fokus på ett specifikt problem och därmed starkt effektivisera återhämtning.

Eftersom reflexologi strävar efter att balansera och stärka kroppens naturliga funktioner kan det tillämpas väldigt brett.

Reflexologi kan användas vid muskel-/ledbesvär, magproblem, hormonell obalans, fertilitetsproblem, emotionell oro / stress, sömnstörningar samt mycket mer.
Detta gör reflexologi till en väldigt fascinerande arbetsmetod. Något som jag brukar kalla för ’helkroppsbehandling via fjärrkontroll’.


Trots behandlingars verkan så tror jag att den mest avgörande faktorn för långsiktig hälsa utgörs av regelbundna goda vanor. En del av mitt arbete är att handskas med det befintliga problemet. En annan del är god rådgivning. Det för att förhoppningsvis inspirera mina klienter att inte upprepa samma misstag. Jag ser hellre att de kommer tillbaka i förebyggande syfte.

Utbildning

  • Diplomerad Reflexolog av Kairon Reflexologiskola 2016
  • Diplomerad Massagetreapeut av Axelsons Gymnastiska Institut 2004
  • Certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage
Lawrence Houston‑Martin
>
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter