Muysanto Yoga & Meditation

Muy Santo Yoga & Meditation is a holistic center where you can come home to yourself. We have the understanding that we are all the same but still different. To be able to give you the best Yoga or Qi Gong classes we limit the spots to 15. For us quality is much more important than quantity.

We also offer you a safe practice and our school is registered with Yoga Alliance. At the moment we have a RYS200 hours and Anna-Carin our head teacher is a RYT500 and ERYT200.

Other things we offer you is different pregnancy treatments from our midwife Martina and healthy breakfasts from time to time.

Warm welcome. Love and Namaste.

Boka tid

  • Klasser/Kurser

   Kom in och landa i dig själv eller välj en aktivare klass för att ge kroppen energi. Vi på Muy Santo välkomnar dig med öppna armar och bjuder in dig till gemenskap, glädje och en fantastisk inre resa.

   Namaste & Kram

Om oss

Anna-Carin Tall

Anna-Carin är grundare av MUY SANTO YOGA & MEDITATION. Hon är RYT 500 Och E-RYT 200 certifierad yogalärare genom Yoga Alliance, detta innebär en trygghet för alla som yogar för henne

.Ett av hennes favoritcitat är Be the change you wish to see in the world och det är precis det hon känner att hon gör genom sitt företag.

Hon vill sprida yogan vidare till alla som är öppna för att lära och inte är rädda för att ärligt reflektera över sig själva och sina liv. Hon har studerat yoga i 9 år och har själv erfarit hur asana, meditation och pranayama har förändrat både hennes fysiska, men framför allt mentala hälsa.

Genom att ha ett öppet sinne och vetskapen med sig att alla kommer från olika bakgrunder och har olika förutsättningar, så guidar hon dig till att hitta din autentiska lärarstil. Vad som passar just dig.

Efter ett par år i Indien är hon nu på hemmaplan igen i Sverige och hoppas kunna sprida i väst vad yoga verkligen är. Yoga är inte bara något du praktiserar på din matta utan den är en del av ditt vardagliga liv.

Hennes bakgrund är inom vården men är även utbildad massageterapeut på Bergkvist massage och friskvårdsutbildningar.

Utbildning

 • Certifierad massör av branschrådet Svensk Massage
 • RYT500 certifierad Yogalärare godkänd av Yoga Alliance US
 • ERYT200 certifierad Yogalärare godkänd av Yoga Alliance US

Barbro Barkelius

Barbro är diplomerad yogainstruktör sedan 2008 och har haft mindre klasser i yoga under 6 år. Numera håller hon kurser i dansyoga i mindre grupper. Detta har hon gjort sedan 2015.

Hon har i sin egna praktik, sedan 2005 arbetat som diplomerad akupressör (12 år), lymfmassör (3 år) och friskvårdsmassör (1 år). Detta är inte fokus nu längre utan nu är det Intuitiv massage och Shamansk healing som gäller.

Hon har själv deltagit i ett flertal workshops med shamaner från Peru bland annat med Shamansk healing Kausay Muju och Anchanchos.

Initiering av feminina energier så kallad Nusta Karpay på plats i Peru med shamaner 2011 finns också med i Barbros bagage.

Utbildning

 • Utbildad i Intuitiv massage 1993 på Kroppsterapiskolan.
 • Shamansk utbildning i Medicinhjulet 2006 – 07
 • Diplomerad yogainstruktör 2008

Camilla Settlin

Någonstans ska man ju börja” säger Camilla som är utbildad i första kullen yogalärare på Muy Santo Yoga & Meditation.

Till vardags driver hon och hennes kollegor restaurang Guldkant och deli Guldkant i Västervik där timmarna gärna blir många. Perfekt då att startskottet för yogalärarutbildningen med inriktning ”multi style” gick av stapeln 2017, och då även startskottet för en intressant resa framåt i livet. Yoga är utan tvekan fantastiskt på många sätt.

Prio på att ta hand om sig själv i dagens intensiva samhälle har landat högt på listan för Camilla, där tidigare fokus på bollsporter och pulsträning numera kombineras med hållbar träning i yogans filosofi. Häng med på Camillas yogapass där fokus oftast ligger på styrka, smidighet och balans för både kropp och sinne.

Hoppas vi ses på mattan, hjärtligt välkommen!

Utbildning

 • RYT200 Certifierad yogalärare på Muy Santo Yoga & Meditation

Eva Ankarvall

Eva Ankarvall är född och uppvuxen i Västervik. Efter 30 år i Stockholm bor och lever nu i Västervik igen och har andra hem på Mallorca sedan 2016. Hon har en 2,5-årig yogalärarutbildning i Satyananda yoga och har undervisat i yoga sedan år 2014. Under utbildningen fördjupades även intresset för Ayurveda och dess nära förhållande till yoga.

Det är med ödmjuk respekt för denna anrika Indiska medicintradition som hon väver in den i sin undervisning. Enligt Ayurveda är din asana praktik helt i onödan om du inte har koll på dina obalanser i doshorna Vata, Pitta och Kapha. Varje asana påverkar dig starkt och kan faktiskt öka dina redan befintliga obalanser,
krasst uttryckt så kan du lika gärna avstå den för dig obalanserande yogan då den inte kommer bidra till ditt välmående och balans. Att fördjupa sig i yogisk tradition kom från en längtan efter att uppnå balans mellan kropp och själ.

Drömmen att leva mer "yogiskt" och att även undervisa har varit stark ända sedan hon började den yogiska vägen år 1995.
Satyananda Yoga är ett internationellt erkänt yogasystem som är djupt förankrat i en tradition, men anpassat för att möta det moderna samhällets behov. Detta är en rik och bred yogatradition med rötter i Indien och har som har gått vidare från generation till generation, först och främst som ett elev/lärarförhållande där personlig erfarenhet varit det viktigaste. Namnet kommer från den man som fört denna tradition vidare och sedan spridits vidare via sina lärjungar.

Satyananda Yoga innebär praktiserande av:
• Asanas (Hatha yoga)
• Pranayama
• Shatkarmas
• Yoga Nidra (psykisk sömnmeditation / djup avslappning)
• Kriya Yoga, Kundalini Yoga, Mudras (gester), Bandhas
• Dhyan/meditation (från de gamla tantraskrifterna),
t.ex. Ajapa-Japa (meditation, andning med mantra), chakra shuddhi (chakra rening),
Yoga nidra (psykisk sömnmeditation), Trataka ("one pointedness

Maria Johansson

Maria började med yoga regelbundet 2009 då hon utbildade sig till yogainspiratör inom kriminalvården. Hennes arbetsuppgifter där är nu bland annat som yogalärare för klienter på anstalten i Västervik och som utbildningsansvarig inom kriminalvårdens egna nationella rikstäckande Krimyogaverksamhet.

På sin yogaväg hämtar hon kunskap och inspiration av många olika yogalärare och stilar. "Dessa har format mig till den yogaläraren jag är och den yoga jag bjuder på", säger Maria.

Några av hennes inspirationsfavoriter är:
Ulrika Norberg (Sverige), som har gett henne sin Vinyasalärarutbildning och Yinyogautbildning.
Biff Mitjoerfer (USA), gav henne ännu en Yinyogalärarutbildning.
Anand Sidamo (Österrike), Ayurvedic yoga massage training.
Sarha Powers (USA), Workshop med Insight yoga yin and yang.
Sky Akasha (Bali/ Sverige), Samayogalärare på olika retreats hon varit på i Sverige.
Satyadev (Indien/ Danmark), meditation, yoga och yogisk filosofilärare. Hennes mentor på retreats i både Indien och Sverige.

Maria ser Yoga och meditation som otroliga redskap för att skapa en bättre hälsa och förebygga både fysisk och psykisk ohälsa. Yoga och meditation hjälper också att skapa ett inre fokus och lugn som kan vara svårt att hitta när livet rusar på i full fart. När du utövar yogaasanas eller sitter i meditation ges du möjlighet att för en stund koppla bort vardagens krav och fokus läggs på att vara i nuet. Andning och fokusträning är en stor del av grunden i hennes yogapass. Att fokusera på andningen balanserar vårt nervsystem och kan styra våra stresshormoner. Med hjälp av vårt andetag och yogarörelserna kan vi öka rörligheten, minska spänningar och stress och skapa en känsla av lugn och trygghet inom oss själva.

Marie Hulth

Marie H Hulth gick sin utbildning 2013 hos Ina Kornfeld på Peter Hess institutet. Hon använder terapiskålar från Peter Hess. (Singing bowls)

Klangmeditation/Klangmassage erbjuder en avslappnad stund för både sinnet och kroppen, den har en avstressande och lugnande inverkan på oss.
Tonerna och vibrationerna från klangskålarna, sprider sig genom kroppen och når djupt in i vårt undermedvetna, man hamnar i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn. Det är oftast lätt att släppa taget och komma ner i djup avslappning med hjälp av klangskålarna, även om du inte är van att meditera.

Mirja Westerlund

Yogan kom in i Mirjas liv för över 20 år sedan och har därefter funnits med som en viktig del för återhämtning och andrum. Till vardags arbetar Mirja som rektor men är nu också utbildad yogalärare, examinerad som en i den första kullen utbildade yogalärare vid Muy Santo Yoga & Meditation.

”-Yoga är ett sätt att hitta hem till sig själv”, säger Mirja som ser sig själv som ständig nybörjare i Yogans fantastiska värld.

Det finns så otroligt många fördelar med yoga och det ligger en trygghet i vetskapen att alla kan hitta det som passar just dem. Yin-inspirerad yoga är den som ligger Mirja varmast om hjärtat, där tid, andning och fokus får hjälpa kroppen att återhämta sig på ett skonsamt sätt.

Meditation och Mindfulness är även de delar, som gärna får ta plats i Mirjas pass. De flesta av oss lever i en hektisk tillvaro där många ”måsten” spelar in. Att då unna sig en stund på mattan och få landa i nuet, är något som alla borde göra för att hitta balans och glädje i livet.

Utbildning

 • RYT200 Certifierad Yogalärare på Muy Santo Yoga och Meditation

Pia Lindberg

Pia har arbetet som förskollärare inom förskola och skola i hela sitt liv och gör så fortfarande. Att få arbeta med barn och deras ofta sprudlande energier har alltid fascinerat henne och gett henne kunskaper om både barnen, sig själv och andra i hennes närhet.

I flera år har hon arbetat med att utveckla sig själv genom olika kurser och terapiformer. Ju mer hon lärt sig om sig själv, ju fler insikter hon fått, desto mer har suget av att utvecklas mera kommit.
I september 2014 påbörjade hon en tre terminers utbildning till Energipedagog. En utbildning som innehöll både praktiska och teoretiska kunskaper. Den utgick från den kinesiska medicinen och hon fick lära sig mycket om hur man kan ta hand om sin livsenergi (qi) på olika sätt. Under utbildningen började hon också känna hur energiflödet rörde sig i kroppen och fick verkligen bekräftat vad hon tidigare trott. Att vår kropp förutom blodsystem, nervsystem och lymfsystem även hade ett nätverk av banor som transporterade vår qi. I december 2015 avslutades utbildningen och hon är nu Diplomerad Energipedagog. Qigong var en stor del av denna utbildning och sen dess har hon utövat detta i stort sett varje morgon hemma och i perioder bland både elever och personal i den skola hon arbetar i nu. I den praktiska delen av utbildningen ingick även olika meditationstekniker och medveten avslappning.

Hennes utbildning till energipedagog lade grunden till där hon befinner sig idag. Där skapades intresset av ett friskvårdsarbete för att hålla kroppens energikanaler öppna och därmed hålla sig frisk och fri från sjukdomar.

Under våren 2016 utbildade hon sig också till Perfect Balance terapeut. En metod där man arbetar med en väldigt stark och högintelligent energi som går in på djupet och renar kroppens system. Den tar bort obalanser och blockeringar och säkerställer att energierna kan flöda fritt i systemet igen. Pia visste att blockeringar som satt sig i kroppen kunde leda till sjukdomar så småningom och

Utbildning

 • Diplomerad Energipedagog
Anna‑Carin Tall
Barbro Barkelius
Camilla Settlin
Eva Ankarvall
Maria Johansson
Marie Hulth
Mirja Westerlund
Pia Lindberg
>
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter