InandasLiv

4.9
(78 omdömen)
InandasLiv AB är ett företag med mig, Madeleine Bolander, som i egenskap av Rosenterapeut erbjuder dig behandlingar i, och försäljning av böcker om, Rosenmetoden.

Rosenmetoden är en medvetandegörande kroppsterapi som har arbetats fram av sjukgymnasten Marion Rosen och bygger på att kroppen avspeglar tillbakahålla känslor.

Minnen, upplevelser som du av olika skäl inte har kunnat/vågat känna på där och då, göms i det undermedvetna. Musklerna spänner sig och känslorna hålls tillbaka för att behålla kontrollen över tillvaron.

En serie behandlingar i Rosenmetoden ger det omedvetna, glömda, möjlighet att få träda fram och undanträngda känslor ges plats att visa sig.
De verbala gränserna sprängs och ett nytt språk tillkommer; Själen som uttrycker sig genom kroppen.

Boka tid

 • Behandling

  • Rosenmetoden 60 min

   950 kr
   Rosenmetoden är en mjuk varsam beröring som når på djupet och behandlar långvarigt spända muskler.

   Diafragman är kroppens viktigaste inandningsmuskel och den förmedlande länken mellan det medvetna och det omedvetna.

   Syftet med Rosenterapi är att ge kroppen möjlighet att släppa djupa kroniska spänningar och hjälpa dig till avslappning, större medvetenhet om orsakerna bakom spänningarna och en fördjupad självkännedom.
  • Rosenmetoden 90 min

   1 400 kr
   Här vill jag ge dig en möjlighet, ett alternativ - du som har gått i behandling ett tag och som känner att du behöver lite mer tid.
   Mer tid att landa på bänken, mer tid att känna in eller mer tid att komma tillbaka till rummet igen.
   Vi är alla olika i våra personligheter och alla har olika behov.
   Kontakta mig över epost om vad det är just du känner att du behöver extra av, så bokar vi in en tid som funkar!

Om oss

Madeleine Bolander

Jag hade varit på Axelsons Gymnastiska Institut redan i mitten av 1980-talet då Marion Rosen kom till Sverige. Gick själv i psykoterapi och blev nyfiken, samtidigt lite avvaktande. Började med att gå utbildningen till massageterapeut men tröttnade snart på det enbart fysiska perspektivet.
Sneglade på Roseneleverna lite i smyg, medan jag sökte mig fram i olika sammanhang. Insåg att för mig handlar beröring allra djupast om närvaro. Närvaro som i Vilja vara nära. Min viktigaste uppgift som Rosenterapeut, som jag ser det, är att skapa ett rum, en närvaro där du som klient får möjlighet att möta dig själv!

En bok som kom på 1990-talet var "Kroppen minns det du vill glömma" av den norska journalisten Solveig Böhle. Den var en stor inspiration och gjorde det tydligt för mig att jag ville arbeta med människan som en helhet, inbegripen Kropp och Själ och Ande, Känslor och Tankar. Rosenmetoden kändes som det självklara valet.

Bit för bit visste jag med hela mig att det var detta jag ville hålla på med. Det blev sju intensiva och extremt spännande år med att lära känna mig själv på djupet. Personlig utveckling har alltid intresserat mig. Att nå lite djupare, lite längre, bortom det jag trodde var möjligt.
Vägen till själen går genom kroppen. Inte huvudet!

Fortfarande fortsätter jag att fascineras över människans obändiga vilja att växa och jag är övertygad om att en viktig del i det här arbetet alltid kommer att handla om att själv fortsätta med det inre arbete som också krävs för att utvecklas som terapeut. Det gör vi förstås dels naturligt varje dag genom allt vad vi möter i våra liv, men kontinuerligt ser jag också till att gå fortbildningar och kurser av olika slag.

Utbildning

 • -Massageterapeut 1997
 • -Frigörande dansledare 2001
 • -Rosenterapeut 2002
 • Böcker jag skrivit om Rosenmetoden:
 • -Hela Du - Kropp Huvud Känsla (2014)
 • -Våga andas ut (2015)
 • -Vara dom vi är (2022)
 • Min egen process har för mig varit den verkliga utbildningen till det här yrket. Det har blivit en del fortbildningsdagar genom det som tidigare hette Rosenmetodens Yrkesförbund och som sedan mars 2012 ingår i KRY, Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Men också genom andra arrangörer t.ex. Bert Hellingers The Orders of Love / Familjekonstellationer.
 • Under många år utforskade jag också mitt inre genom frigörande dans.
 • Våren 2012 började jag utbildningen i Rosenrörelser / Easy Movements och vill gärna så småningom ge vidare det jag fått med mig av dessa utbildningar, i form av AvspänningsRörelser.
 • På Skrivarakademin var jag under några år med i en grupp där vi delade med oss av vårt självbiografiska material. 2013-2014 gick jag en kurs i att skriva facklitteratur, även den på Skrivarakademin. Det blev ett viktigt stöd för mig i färdigställandet av mina två första böcker om mitt arbete med Rosenmetoden; "Hela Du - Kropp Huvud Känsla" som blev klar 2014 och "Våga andas ut" som publicerades 2015. De båda böckerna beskriver tillsammans grunderna i Rosenmetoden, varav den ena fokuserar på andningen som är en så viktig i det här arbetet. Förfrågning kom från Rosenmetodens skola i England, om jag kunde tänka mig att göra en översättning till engelska, så dessa finns alla att köpa på min hemsida eller Bokus och Adlibris.
 • Nu senast har jag skrivit en bok; "Vara dom vi är", där jag intervjuat några Rosenterapeuyter som berättar om sin egen personliga Rosenhistoria. Hur de kom i kontakt med Rosenmetoden, vad de ville ge vidare och hur det har påverkat deras liv. Tillsammans blir dessa berättelser till trådar i den väv som bildar Rosenmetodens svenska historia.
 • Att både ge behandlingar och skriva böcker om Rosenmetoden har för mig blivit en mycket givande kombination
Madeleine Bolander

Omdömen

4.9
(78 omdömen)
23 feb 2024
Så inkännande varm och kärleksfull behandling. Saknar ord. Precis vad min kropp behövde. Jag kan andas djupare och känner mig lättare.
Sara S
28 jan 2024
Lugn och fin atmosfär. Väldigt bra behandling.
Verifierad kund
16 okt 2023
Kan varmt rekommenderas! Alla behöver rosenmetoden, fint handlag, tillmötesgående,lugn, känns tryggt och tar sig tid. Bra och fint personligt bemötande:-)
Kayra C
12 okt 2023
Stor helande kraft
Christina S
5 sep 2023
Madeleines trygga och varma bemötande har hjälpt mig att våga börja tro på mig själv och min förmåga. Så tacksam!
Anki Å
2 sep 2023
När livet är tufft tappar jag kontakten med delar av mig, spänner, mig, andas ytligt, får svårt att sova. Madeleine har närvaron, erfarenheten och tryggheten att hjälpa mig ge efter så pass att jag får kontakt, kan hämta mig och kan fortsätta vara den (nästan) hela människa jag vill vara. Rekommenderas varmt till vem du än är!
Sara M
24 aug 2023
Fantastisk!
Sigrun O
24 aug 2023
Otroligt lyhörd och fantastisk bemötande!
Patrik L
Massage Stockholm > InandasLiv
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter