Hundhörnan Skåne

Hundhörnan Skåne erbjuder massagebehandlingar i friskvårds och rehabiliteringssyfte.
Kurser, föreläsningar och privatträning som kopplar samman hundens fysiska och psykiska hälsa, hundens sinnen och relationen till sin människa. Individanpassat upplägg med belöningsbaserade metoder som grund.

Diplomerad hundmassör och hundinstruktör med flertal olika fortbildningar. Bland annat balansbollsinstruktör

H-märkt av Sveriges Hundföretagare

Boka tid

 • Tjänster

  • Hundmassage

   545 kr
   Individanpassade massagebehandlingar för hund. I Lomma, Skåne
   1 timme
   genomgång av sjukdomshistorik och hundens vardag
   helkroppsbehandling
   journalföring
   behandlingsplan & träningsplan
   hemövningar

   Friskvård

   Ökar blodcirkulationen, förbättrar lymfcirkulationen och minskar blodtrycket. Massagen ger större rörelsefrihet till musklerna så att lederna kan jobba på ett korrekt sätt. När musklerna har en god status kan hundens kropp bemöta olika rörelser och underlag i sina aktiviteter utan att skada sig. Massagen sänker hundens stresshormoner och utsöndrar oxytocin ett lugn och ro hormon.
   Friskvård är något som alla hundar behöver regelbundet.

   Rehabilitering

   Rehabilitering betyder återskapa. Massage hjälper kroppen att återskapa muskulaturens status och rörelse till hur den var innan operation eller skada, kanske tom till ännu bättre! Varje litet medicinskt ingrepp påverkar hundens bindväv och muskler. Exempel: Kastrering, ortopediska ingrepp, muskelskador.
   Hunden kan drabbas av olika kroniska tillstånd, eller tillstånd med risk för återfall, där den behöver hjälp med regelbunden smärtlindring och underhåll av muskulaturen. Exempel: höftledsdysplasi, diskbråck och artros.

   Ha en kopia på hundens journal till hands vid behandlingen samt rådfråga veterinär om hundens eventuella mediciner kan kombineras med massagebehandling.

   Behandling med fysisk terapi under psykisk rehabilitering/beteendeutredning

   När hunden lider av psykiska, stressrelaterade besvär eller problembeteenden bör man vända sig till en hundpsykolog som hjälper er med en psykisk rehabiliteringsplan. I denna planen bör fysisk terapi/hundmassage ingå. Om din hundpsykolog inte skickar remiss till mig så är ni hjärtligt välkommen att boka tid på egen hand.
   En behandling som går ut på att hjälpa hunden i det psykiska kan se väldigt annorlunda ut mot en vanlig behandling och ingen är den andre lik. Psykiska besvär sätter sig alltid, förr eller senare, i muskulaturen. Dessa spänningar ska släppa långsamt och på hundens villkor. I grunden ligger fokuset på att öka lymfflödet och blodcirkulationen som blir försämrat vid stress, ångest och depression.
  • Balansbollsträning

   545 kr
   Balansbollsträning
   Med denna träningen får hunden
   • Bättre kroppskontroll
   • De stabiliserande och små musklerna aktiveras,
   • Förbättrad bålstyrka,
   • Stabilare leder
   • Bättre självförtroende
   …och så mycket mer som är skadeförebyggande och roligt.

   Vi tränar grundövningar och utvärderar vilka övningar ni behöver fortsätta träna på.
   Vi lär hunden olika positioner genom positiv förstärkning, vilket ökar hundens inlärningsförmåga och stressen minskar.
   Övningarna går att anpassa efter hundens egna förutsättningar och efter vilken typ av träning och tävlingar ni deltar i.

   Rehabilitering efter skada.
   Balansbolls träning är en skonsam och bra träning i rehabiliteringen efter skada. Skicka iväg ett meddelande så lägger jag upp ett träningsprogram som passar just för din hund, som vi går igenom tillsammans!

   Priser:
   1 hund 400kr
   2 hundar från samma familj 500kr

Om oss

Amanda Sjöland

Hundhörnan Skåne bedrivs av Amanda Sjöland.

Hon brinner för att hjälpa, stötta och arbeta med hundar i friskvårds och rehabiliteringssyfte, i utbildning och vardaglig hundrastning.

Hon strävar hela tiden efter att lära sig mer genom utbildning, föreläsningar, samarbetsparters och andra inom hundbranschen.

Sambandet mellan det fysiska och det psykiska hos hos hunden är något av det som fascinerar henne mest.

Läs mer på http://hundhornan.com/om-mig/

Utbildning

 • Dipl. Hundmassör
 • Balansbollsinstruktör
 • Hundinstruktör
Djur Lomma > Hundhörnan Skåne
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter