Hälsa & Idrott Lassalyckan

Fystestcentret där du kan mäta din kondition, styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och kroppssammansättning. Med vår professionella rådgivning får du hjälp med att utforma kost- och träningsplan för att utveckla din prestation och optimera dina träningsresultat. Vi arbetar med såväl yttersta eliten som med motionären.

Boka tid

  • Tröskeltest

   1 295 kr
   Under testet mäts dina laktattrösklar ("mjölksyra") med små blodprov från örsnibben under tiden du löper/cyklar. Vid ett tröskeltest får vi fram dina individuella pulszoner. Utifrån resultatet kan träningen struktureras så att du kan träna på rätt ansträngningsnivå och intensitet vid varje träningspass för att uppnå det resultat du önskar. På så vis kan du på mest effektiva sätt förbättra din syreupptagningsförmåga, uthållighet med mera. Med uppföljande tester kan vi utvärdera resultatet av träningen och justera och optimera träningen.
  • VO2-maxtest löpning/cykling

   1 295 kr
   Din maximala syreupptagningsförmåga är detsamma som din kondition. Det är ett mått på hur bra hjärtat och kärlen, via blodet, kan skicka ut syre till de arbetande musklerna och hur bra musklerna är på att tillgodogöra sig det syre de får. Testet utförs på löpband eller cykel. Du ökar successivt tempot från lugn till hård belastning intill du absolut inte orkar mer. Under testet bär du en mask som mäter syrehalten i din utandningsluft samt ventilationen (den luft du andas in och ut per minut).
  • Kroppsanalys och kostrådgivning

   995 kr
   Kroppsanalys utförs med högteknologisk BIVA-mätare som mäter din individuella kroppssammansättning av muskelmassa, fettprocent, vätskebalans, glykogenlager (energidepåer) samt din basala förbränning. Mätningen är viktig för att kunna optimera träning, näringsintag och återhämtning samt för ditt allra bästa välmående på lång sikt. Utifrån resultatet lägger vi tillsammans upp mål och en kostplan.
  • Kroppsanalys uppföljning

   695 kr
   Uppföljande kroppsanalys och uppdatering av kostplan.
  • Oxidativ stress, FRAS-mätning

   595 kr
   Kapillärprov som kan vi visa om du får i dig tillräckligt med antioxidanter eller om du har oxidativ stress i kroppen. Att ha ett tillräckligt bra antioxidativt försvar är en förutsättning för att kroppen ska kunna återhämta sig, reparera celler, bevara en fin cellstruktur, ha en optimal hälsa. Man ser dessutom tydligt om man är på gränsen till överträning eller har gått över den och har dolda brister eller näringsbrister.
  • Firstbeat screening, 3 dagars stress och sömnanalys

   1 995 kr
   Med hjälp av elektroder och en liten dosa kopplat över bröstkorgen mäts din Heart Rate Variability under 3 dygn. Utifrån resultatet kan man avläsa belastning vid aktivitet, sömnkvalitet, stress och återhämtning. Detta ger en tydlig bild av hur du påverkas i dagliga situationer och skapar möjlighet att analysera vilka beteende du kan förändra för att utvecklas optimalt.
  • Firstbeat screening, 3 dagars stress och sömnanalys, Uppföljning

   1 495 kr
   Uppföljande 3 dagars screening
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter