Björntassen

På Björntassen finns lång erfarenhet av behandling av långvarig/kronisk smärta med hjälp av bindvävsmassage.

Jag som driver Björntassen heter Åsa Oja Hägglund och jag har arbetat med bindvävsmassage sedan -93. Jag är även utbildad lymfflödesmassör, LPG-terapeut och homeopat.
Se gärna utförlig beskrivning om mina behandlingar, samt om min bakgrund på min hemsida.

PS riktig bindvävsmassage gör INTE ont...

Varmt välkommen till din behandling till den lilla oasen utanför ekorrhjulet.
Mvh Åsa

NYHET: Nu finns även LPG-tider att boka hos Margareta Myhr. Jag har under våren utbildat henne på LPGn och jag är så glad att hon brinner för att ge dessa behandlingar. Margareta är en klok, varm, livserfaren och inkännande person och hon är en väldigt duktig LPG terapeut. Hennes bokningskalender är nu öppen för bokningar och hon kommer att vara i kliniken de tider som jag själv inte är där.

Boka tid

  • Bindvävsmassage

   700 kr
   En elastisk och följsam bindväv är grunden för rörlighet/cirkulation/välbefinnande. Riktig bindvävsmassage gör inte ont och de speciella dragen påverkar direkt både vävnad, cirkulation och nervsystem. Gamla signaler till spänning och stress kan vändas till avslappning och till ett nytt utgångsläge för kroppen. Ju längre man har gått med sin spännings- och smärtproblematik, desto bättre brukar det fungera med bindvävsmassage. Detta eftersom det alltid finns bindvävsförtätningar inblandat i kroniska problem. Bindvävmassage påverkar även de inre organen, vilket gör att behandlingarna är välgörande för precis hela kroppens funktion.

   Faktura 10 behandlingar: 6 750 kr
  • Bindvävsmassage & Lymfflödesmassage

   1 000 kr
   En elastisk och följsam bindväv är grunden för rörlighet/cirkulation/välbefinnande. Riktig bindvävsmassage gör inte ont och de speciella dragen påverkar direkt både vävnad, cirkulation och nervsystem. Gamla signaler till spänning och stress kan vändas till avslappning och till ett nytt utgångsläge för kroppen. Ju längre man har gått med sin spännings- och smärtproblematik, desto bättre brukar det fungera med bindvävsmassage. Detta eftersom det alltid finns bindvävsförtätningar inblandat i kroniska problem. Bindvävmassage påverkar även de inre organen, vilket gör att behandlingarna är välgörande för precis hela kroppens funktion.

   Faktura 10 behandlingar: 6 750 kr
  • Homeopati

   800 kr
   Homeopatisk konsultation där vi går igenom hela din symptombild och hittar ett lämpligt valt homeopatiskt medel för att behandla dina åkommor. Symptomen som en person uppvisar beskriver det medel som kroppen behöver. Homeopatens uppgift är att förutsättningslöst lyssna och att sedan översätta den symptombild som framträder till rätt valt homeopatiskt medel. Vid akuta sjukdomsförlopp ger rätt valt medel snabbt resultat - vid kroniska sjukdomsförlopp tar det lite längre tid. Medelkostnad tillkommer.
   Homeopatin är en människovänlig och naturvänlig metod som är väl använd och ansedd i stora delar av världen.
  • Homeopati, telefonkonsultation

   800 kr
   Bor du långt bort? Eller är du akut sjuk? Boka då detta alternativ för homeopati. Var noga med att uppge ditt rätta telefonnummer vid bokningen. Jag ringer upp dig och vi tar det hela över telefon. Se till att du kan avsätta god tid under vårt samtal. I övrigt se info under Homeopati.
  • Homeopati, uppföljande konsultation

   500 kr
   Vid homeopatisk behandling av kroniska besvär kan ibland symptombilden förändras under behandlingens gång. I dessa fall blir en ny konsultation nödvändig för att möta upp med ett följemedel.
  • Lipödembehandling

   700 kr
   Har du lipödem och vill minska smärta och svullnad rekommenderas denna behandling som är en kombination av bindväv-/underhudsfetts-/ och lymfmassage. Behandlingen sker manuellt och är inte smärtsam.

   Faktura 10 beh 6 750 kr
  • LPG/Endermologie ansiktsbehandling

   1 000 kr
   Här arbetar vi med en avslappnande och djupt stimulerande ansiktsmassage med hjälp av LPG maskinen. Lymfan stimuleras och likaså den kollagena vävnaden i ansiktets underhud. Efter ca 30 års ålder avtar kroppens egen kollagenproduktion vilket leder till att huden får små fina linjer och rynkor. Med LPG metoden kan vi stimulera den kroppsegna kollagenproduktionen, så att den återigen ökar. Detta kan leda till att fina linjer och rynkor reduceras, men även till att huden i ansiktet blir mer elastisk samt får en helt annan lyster.

   Faktura 10 behandlingar: 9 750 kr
  • LPG/endermologie, kropp och ansikte

   1 300 kr
   Här jobbar vi igenom hela kroppen, samt arbetar 30 minuter med ansiktet, för att stimulera lymfflödet och hudens elasticitet.

   Faktura 10 beh 12 750 kr
  • LPG/Endermologie/Lipomassage

   från 1 000 kr
   Men en maskin som bearbetar kroppens underhud går vi igenom hela kroppen så att underhuden blir mjuk och elastisk. Fettceller stimuleras att släppa ifrån sig det upplagrade underhudsfettet, blodcirkulationen ökar och lymfflödet likaså. Används extra på områden med upplagrat underhudsfett, eftersom LPG/endermologie har visat sig effektivt kunna reducera envisa fettdepåer. Kroppens kollagenproduktion ökar, vilket leder till att huden blir mjukare och mer elastiskt följsam. En djupt avslappnande metod som verkligen sätter fart på kroppen.

   Faktura 10 behandlingar 90 min:
   12 750 kr
  • Lymfflödesmassage

   700 kr
   Lymfflödesmassagen är en metod där vi mjukt och varsamt sätter fart på kroppens lymfsystem för att kunna förbättra borttransporten av slaggprodukter och gamla celler. Lymfflödet är som kroppens "avloppssystem" och stannar det av blir slagget stående i kroppen och kan orsaka irritationer i vävnaderna, vätskeansamlingar, underhudsfett och förtätad bindväv. Det är viktigt att detta system verkligen är i omlopp, även för immunförsvaret, då ett snabbt flöde i lymfsystemet innebär ett snabbt fungerande immunförsvar. Lymfflödet fungerar bäst när kroppen är i vila, så när man vilar tränar man sitt lymfsystem.

   Faktura 10 behandlingar: 6 750 kr
  • Lymfflödesmassage kropp och ansikte

   1 000 kr
   Här går vi igenom hela kroppen med en omfattande och avslappnande lymfflödesmassage. Även ansiktet får sig en genomgång...

   Faktura 10 beh 9 750 kr
  • Margareta LPG Ansiktsbehandling

   800 kr
  • Margareta LPG/Endermologie

   800 kr
  • Margareta LPG/endermologie, kropp och ansikte

   1 100 kr
  • Massage

   500 kr
   Välgörande och avslappnande massage för rygg, axlar och nacke baserat på bindvävs - och lymfflödestänk.

   Faktura på 10 beh 4 750 kr
  • Naturligt ansiktslyft

   800 kr
   Vid ökad ålder avtar kollagenproduktionen i underhuden och hudlagren "lossar" från varandra när elasticiteten går förlorad. Resultatet blir att överhuden blir lösare, slappare och därmed rynkigare. Det går att stimulera kollagenproduktionen på naturlig väg, så att hudlagren hittar tillbaka till varandra och huden blir elastisk. Huden ökar i tjocklek med denna metod, dessutom stimuleras cirkulationen och borttransporten av slaggprodukter och vätska vilket leder till en annan lyster i ansiktet. Vi bearbetar bindväven i ansiktet och stimulerar till kollagagenproduktion så huden blir fastare och mer elastisk. Upprepade behandlingar krävs.

   Faktura 10 beh 7 750 kr
  • Ärr-och brännskadebehandling

   800 kr
   Läkningsprocessen vid ärr och brännskador sätter igång en produktion av bindväv. Bindväven är kroppens reparations-och stödjevävnad och den gör ett fantastiskt arbete vid dessa läkningsprocesser av huden. Men oftast blir bindväven hård, orörlig och fast efter läkningen. Detta gör att många ärr blir tjocka, stela, stramande och ibland ”fula”. Vid brännskador kan huden kännas för kort, tunn, orörlig och torr i de tidigare skadade områdena. Man kan till och med få svårt med rörligheten i det brännskadade området. Här kan bindvävsmassagen göra underverk för rörlighet, cirkulation, elasticitet och hudens tjocklek. Dessutom kan det gå ganska snabbt att känna och se skillnad

Om oss

Margareta Myhr

Utbildning

 • LPG-terapeut utbildad och diplomerad av Åsa på Björntassen

Åsa Oja Hägglund

Jag har arbetat sedan 1993 med bindvävsmassagen, så jag vågar påstå att jag aldrig kommer att tröttna på denna behandlingmetod. Jag är fast - på ett positivt sätt med mitt arbete och jag uppskattar varje dag som jag går till jobbet och får se bindvävsmassagens effekter och hur den påverkar människors välmående. Det är lycka..
Jag har lång erfarenhet av att behandla kronisk smärtprobroblematik, stelhet och cirkulationsproblem. Det ska INTE vara smärtsamt att få bindävsmassage - det är en avslappnande och mycket behaglig behandling. Jag har kunder från hela landet som kommer till min klinik i Älta. Jag är även utbildad inom andra områden (se nedan) och skräddarsyr alltid mina behandlingar efter behov, men bindvävsmassagen utgör oftast basen för mina behandlingar. Vill du veta mer om mig och mitt arbete, se gärna min hemsida www.bjorntassen.se

Utbildning

 • Civilekonom med inriktning affärsekonomi. Stockholms Universitet 1985-89
 • Basmedicinsk utbildning (AGI) 1992-93
 • Diplomerad bindvävsmassör (AGI) 1993
 • Diplomerad polaritetsterapeut (AGI)1995
 • Lärare i Bindvävsmassage AGI 1997-98
 • Studier i Shamanism, Sverige, USA och Holland 1997 - fortlöpande
 • Praktisk filosofi 20 p, Stockholms Universitet 2001
 • LPG utbildning Sophia Antipolis Frankrike, 2007
 • Lymfflödesmassage, Medicinskt Kursforum 2008
 • Diplomerad Homeopat Homeopatiforum Österrike, 2010-12
Margareta Myhr
Åsa Oja Hägglund
>
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter