Björntassen

5.0
78 omdömen
Viktig info om verksamheten i Corona-tider.

Som vanligt är det viktigt att man inte har några sjukdomssymptom när man kommer på behanding - extra viktigt dessa tider. Om ni har varit sjuka själva, eller exponerats för smitta av närstående så vänta två veckor med att komma på behandling. Jag har många i riskgrupperna som går hos mig och jag vill värna om allas trygghet..

Jag arbetar med ett visir, för allas säkerhet. Detta pga att det inte går att hålla ett avstånd på 2 m under behandlingarna. Jag håller noga hygien i kliniken och handsprit finns.
Varmt välkommen på din behandling.

--------------------------------------------------
Jag som driver Björntassen heter Åsa Oja Hägglund och jag har arbetat med bindvävsmassage sedan -93. Jag är även utbildad lymfflödesmassör, LPG-terapeut samt diplomerad homeopat både för människor och djur. Jag arbetar även med Feng Shui för hem och trädgårdar.

Info om mig finns på min hemsida: www.bjorntassen.se

Boka tid

  • Bindvävs- & Lymfflödesmassage

   1 100 kr
   En elastisk och följsam bindväv är grunden för rörlighet/cirkulation/välbefinnande. Riktig bindvävsmassage gör inte ont och de speciella dragen påverkar direkt både vävnad, cirkulation och nervsystem. Gamla signaler till spänning och stress kan vändas till avslappning och till ett nytt utgångsläge för kroppen. Ju längre man har gått med sin spännings- och smärtproblematik, desto bättre brukar det fungera med bindvävsmassage. Detta eftersom det alltid finns bindvävsförtätningar inblandat i kroniska problem. Bindvävmassage påverkar även de inre organen, vilket gör att behandlingarna är välgörande för precis hela kroppens funktion.

   Faktura 10 behandlingar: 10 750 kr
  • Bindvävsmassage

   800 kr
   En elastisk och följsam bindväv är grunden för rörlighet/cirkulation/välbefinnande. Riktig bindvävsmassage gör inte ont och de speciella dragen påverkar direkt både vävnad, cirkulation och nervsystem. Gamla signaler till spänning och stress kan vändas till avslappning och till ett nytt utgångsläge för kroppen. Ju längre man har gått med sin spännings- och smärtproblematik, desto bättre brukar det fungera med bindvävsmassage. Detta eftersom det alltid finns bindvävsförtätningar inblandat i kroniska problem. Bindvävmassage påverkar även de inre organen, vilket gör att behandlingarna är välgörande för precis hela kroppens funktion.

   Faktura 10 behandlingar: 7 750 kr
  • Homeopati för djur telefonkonsultation inkl uppföljning

   1 100 kr
   Har du ett sjukt sällskaps- eller bruksdjur? Hund, katt, häst, ko, får mm. Man kan göra mycket för djuren med hjälp av homeopatin - vi tar det över telefonen, ibland behövs skype eller mer info / bilder över mail. På sommaren befinner jag mig i Örnsköldsvik. Även i detta område kan jag då besöka stall mm. För sådana besök tillkommer en resekostnad till priset.
   Avsätt god tid för samtalet.
   Maila mig för konsultation så bokar vi en tid. : asa.oja@bjorntassen.se
  • Homeopati inkl uppföljning 1

   1 100 kr
   Homeopatisk konsultation där vi går igenom hela din symptombild och hittar ett lämpligt valt homeopatiskt medel för att behandla dina åkommor. Symptomen som en person uppvisar beskriver det medel som kroppen behöver. Homeopatens uppgift är att förutsättningslöst lyssna och att sedan översätta den symptombild som framträder till rätt valt homeopatiskt medel. Vid akuta sjukdomsförlopp ger rätt valt medel snabbt resultat - vid kroniska sjukdomsförlopp tar det lite längre tid. Medelkostnad tillkommer.
   Homeopatin är en människovänlig och naturvänlig metod som är väl använd och ansedd i stora delar av världen.
  • Homeopati, telefonkonsultation inkl uppföljning 1

   1 100 kr
   Har du smittsam sjukdom? Influensa? Förkylning? Eller kroniska problem med något? Bor du långt bort? boka då detta alternativ om du vill ha hjälp med homeopatisk konsultation. Vid akut sjukdom ingår homeopatiskt medel om jag har medlet i lager.
   Maila mig för konsultation:
   asa.oja@bjorntassen.se.
   I övrigt se info under Homeopati.
  • Homeopati, uppföljning 2

   500 kr
   Vid homeopatisk behandling av kroniska besvär kan ibland symptombilden förändras under behandlingens gång. I dessa fall blir en ny konsultation nödvändig för att möta upp med ett följemedel.
  • Lipödembehandling

   800 kr
   Har du lipödem och vill minska smärta och svullnad rekommenderas denna behandling som är en kombination av bindväv-/underhudsfetts-/ och lymfmassage. Behandlingen sker manuellt och är inte smärtsam.

   Faktura 10 beh 7 750 kr
  • LPG/Endermologie ansiktsbehandling

   1 100 kr
   Här arbetar vi med en avslappnande och djupt stimulerande ansiktsmassage med hjälp av LPG maskinen. Lymfan stimuleras och likaså den kollagena vävnaden i ansiktets underhud. Efter ca 30 års ålder avtar kroppens egen kollagenproduktion vilket leder till att huden får små fina linjer och rynkor. Med LPG metoden kan vi stimulera den kroppsegna kollagenproduktionen, så att den återigen ökar. Detta kan leda till att fina linjer och rynkor reduceras, men även till att huden i ansiktet blir mer elastisk samt får en helt annan lyster.

   Faktura 10 behandlingar: 10 750 kr
  • LPG/endermologie, kropp och ansikte

   1 400 kr
   Här jobbar vi igenom hela kroppen, samt arbetar 30 minuter med ansiktet, för att stimulera lymfflödet och hudens elasticitet.

   Faktura 10 beh 13 750 kr
  • LPG/Endermologie/Lipomassage

   1 100 kr
   Men en maskin som bearbetar kroppens underhud går vi igenom hela kroppen så att underhuden blir mjuk och elastisk. Fettceller stimuleras att släppa ifrån sig det upplagrade underhudsfettet, blodcirkulationen ökar och lymfflödet likaså. Används extra på områden med upplagrat underhudsfett, eftersom LPG/endermologie har visat sig effektivt kunna reducera envisa fettdepåer. Kroppens kollagenproduktion ökar, vilket leder till att huden blir mjukare och mer elastiskt följsam. En djupt avslappnande metod som verkligen sätter fart på kroppen.

   Faktura 10 behandlingar 60 min:
   10 750 kr
  • Lymfflödesmassage

   800 kr
   Lymfflödesmassagen är en metod där vi mjukt och varsamt sätter fart på kroppens lymfsystem för att kunna förbättra borttransporten av slaggprodukter och gamla celler. Lymfflödet är som kroppens avloppssystem och stannar det av blir slagget stående i kroppen och kan orsaka irritationer i vävnaderna, vätskeansamlingar, underhudsfett och förtätad bindväv. Det är viktigt att detta system verkligen är i omlopp, även för immunförsvaret, då ett snabbt flöde i lymfsystemet innebär ett snabbt fungerande immunförsvar. Lymfflödet fungerar bäst när kroppen är i vila, så när man vilar tränar man sitt lymfsystem.

   Faktura 10 behandlingar: 7 750 kr
  • Lymfflödesmassage kropp och ansikte

   1 100 kr
   Här går vi igenom hela kroppen med en omfattande och avslappnande lymfflödesmassage. Även ansiktet får sig en genomgång...

   Faktura 10 beh 10 750 kr
  • Massage

   550 kr
   Välgörande och avslappnande massage för rygg, axlar och nacke baserat på bindvävs - och lymfflödestänk.

   Faktura på 10 beh 5 250 kr
  • Naturligt ansiktslyft

   900 kr
   Vid ökad ålder avtar kollagenproduktionen i underhuden och hudlagren lossar från varandra när elasticiteten går förlorad. Resultatet blir att överhuden blir lösare, slappare och därmed rynkigare. Det går att stimulera kollagenproduktionen på naturlig väg, så att hudlagren hittar tillbaka till varandra och huden blir elastisk. Huden ökar i tjocklek med denna metod, dessutom stimuleras cirkulationen och borttransporten av slaggprodukter och vätska vilket leder till en annan lyster i ansiktet. Vi bearbetar bindväven i ansiktet och stimulerar till kollagagenproduktion så huden blir fastare och mer elastisk. Upprepade behandlingar krävs.

   Faktura 10 beh 8 750 kr
  • ärr-och brännskadebehandling

   900 kr
   Läkningsprocessen vid ärr och brännskador sätter igång en produktion av bindväv. Bindväven är kroppens reparations-och stödjevävnad och den gör ett fantastiskt arbete vid dessa läkningsprocesser av huden. Men oftast blir bindväven hård, orörlig och fast efter läkningen. Detta gör att många ärr blir tjocka, stela, stramande och ibland fula. Vid brännskador kan huden kännas för kort, tunn, orörlig och torr i de tidigare skadade områdena. Man kan till och med få svårt med rörligheten i det brännskadade området. Här kan bindvävsmassagen göra underverk för rörlighet, cirkulation, elasticitet och hudens tjocklek. Dessutom kan det gå ganska snabbt att känna och se skillnad

Om oss

Margareta Myhr

Utbildning

 • LPG-terapeut utbildad och diplomerad av Åsa på Björntassen

Åsa Oja Hägglund

Jag har arbetat sedan 1993 med bindvävsmassagen, så jag vågar påstå att jag aldrig kommer att tröttna på denna behandlingmetod. Jag är fast - på ett positivt sätt med mitt arbete och jag uppskattar varje dag som jag går till jobbet och får se bindvävsmassagens effekter och hur den påverkar människors välmående. Det är lycka..
Jag har lång erfarenhet av att behandla kronisk smärtprobroblematik, stelhet och cirkulationsproblem. Det ska INTE vara smärtsamt att få bindävsmassage - det är en avslappnande och mycket behaglig behandling. Jag har kunder från hela landet som kommer till min klinik i Älta. Jag är även utbildad inom andra områden (se nedan) och skräddarsyr alltid mina behandlingar efter behov, men bindvävsmassagen utgör oftast basen för mina behandlingar. Vill du veta mer om mig och mitt arbete, se gärna min hemsida www.bjorntassen.se

Utbildning

 • Civilekonom med inriktning affärsekonomi. Stockholms Universitet 1985-89
 • Basmedicinsk utbildning (AGI) 1992-93
 • Diplomerad bindvävsmassör (AGI) 1993
 • Diplomerad polaritetsterapeut (AGI)1995
 • Lärare i Bindvävsmassage AGI 1997-98
 • Studier i Shamanism, Sverige, USA och Holland 1997 - fortlöpande
 • Praktisk filosofi 20 p, Stockholms Universitet 2001
 • LPG utbildning Sophia Antipolis Frankrike, 2007
 • Lymfflödesmassage, Medicinskt Kursforum 2008
 • Diplomerad Homeopat Homeopatiforum Österrike, 2010-12
Margareta Myhr
Åsa Oja Hägglund

Omdömen

5.0
78 omdömen
10 jun 2021
Behandlingen var mycket bra, men en timme var för kort tid, så nästa besök blir 90 min.
Gunilla A
24 mar 2021
Åsa är så kunnig och bra, så nöjd!
Maria F
30 jan 2021
Åsa är alltid lika proffsig, hon kan verkligen sin sak. Jag mår alltid bättre efter hennes behandl.
Ammis R
1 dec 2020
Toppen helt enkelt!
Verifierad kund
10 nov 2020
Massage i perfektion!
Theresia D
13 okt 2020
Alltid lika bra för kropp och själ, bästa bindvävsmassagen!
Jenny Ö
24 sep 2020
Rent och snyggt på salongen. Åsa är så lugn och lyhörd. Roligt att prata. Oerhört skicklig på lymf- och bindvävsmassage. Hon blundar för att riktigt kunna känna in var bindväven är tight. Hon är toppen.
Nina D
18 aug 2020
Det finns bara positivt att säga, otroligt professionella behandlingar som ger effekt, kunskapsnivån är extremt hög. Alltid flexibelt och positivt bemötande. Jag både kan och har rekommenderat Björntassen till andra.
Viktoria S
10 mar 2020
En underbar känsla av att vara i trygga händer.
Maria E
5 feb 2020
Mycket bra
Lena A
3 okt 2019
Åsa Oija är en helt fanatisk människa och otroligt duktig behandlare.
Karin R
13 sep 2019
Åsas massage känns ända in på insidan av kroppen! Otroligt avslappnande och frigörande. Dessutom är Åsa väldigt närvarande i sin relation till "patienten". Rekommenderas starkt!
Verifierad kund
31 aug 2019
Bäst!
Verifierad kund
21 aug 2019
Helt underbart!!!
Verifierad kund
23 jul 2019
Åsa är FANTASTISK! Den enda som får mig att både må bättre och slappna av. Bäst!
Verifierad kund
23 jul 2019
Det var fantastiskt gick därifrån och kändes som jag gled fram. Bindvävs och lymfflödesmassage i 1 1/2 tim, så skönt.
Verifierad kund
16 jun 2019
Åsa är mycket kunnig och trevlig. Välgörande och skön behandling. Känner mig bättre efter lymfflödesmassage behandlingen.
Verifierad kund
16 jun 2019
Underbart!
Verifierad kund
24 maj 2019
Balsam för kropp och själ
Carina H
Som vanligt blir jag så bra behandlad och mår så mycket bättre efter ett besök på Björntassen - känner mig speciell när jag är där och fokus är på mig och mitt välbefinnande - Åsa - magiskt människa och så yrkeskunnig så bättre behandlare går ej att hitta
Svar från Björntassen: 4 jun 2019 15:54
Åhh tack snälla - blir alldeles rörd så fint skrivet .
21 maj 2019
Underbart!
Verifierad kund
Varm, inkännande, professionell och fullkomligt underbar!
Svar från Björntassen: 4 jun 2019 15:56
Åh tack så fint , värmer massor..
20 maj 2019
Mycket bra
Solveig D
20 maj 2019
Kunnigt o trevligt bemötande o fantastiskt skönt och välgörande.
Verifierad kund
Svar från Björntassen: 4 jun 2019 15:56
Innerligt tack - det värmer massor
20 maj 2019
Avkopplande
Nina K
Fantastiskt bemötande , underbar behandling och en mysig liten lokal.
Svar från Björntassen: 4 jun 2019 15:56
Åh tack så värmande att höra
20 maj 2019
Suveränt!
Verifierad kund
Övrigt på hälsa Älta > Björntassen
 Användarvillkor  
Bokningssystem från TimeCenter